Învățământul la distanță nu poate înlocui experiența de predare în școli, afirmă miniștrii UE Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Învățământul la distanță nu poate înlocui experiența de predare în școli, afirmă miniștrii UE

Miniștrii educației din UE au desfășurat un schimb de opinii, în cadrul videoconferinței de marți, 23 iunie, cu privire la învățămintele desprinse din criză, ca bază pentru viitoare decizii luate în cunoștință de cauză.

Potrivit comunicatului oficial al Consiliului Uniunii Europene, reprezentanții educației din uniune au fost invitați să discute despre posibile inovații în domeniul educației și formării, despre planurile inițiate pentru pregătirea viitorului an școlar și universitar.

Miniștrii au evidențiat atitudinea pozitivă a elevilor, studenților și cadrelor didactice privind învățământul la distanță, dar au convenit – în ansamblu – că educația și formarea online vor impune îmbunătățirea competențelor digitale, modernizarea echipamentelor tehnologice și și accentuarea întrebuințării pe scară largă a tehnologiilor digitale în procesul de predare și învățare.

Participanții la videoconferință au identificat diverse provocări, cum ar fi incluziunea socială a tuturor elevilor și studenților, mai ales a celor care provin din medii defavorizate și disponibilitatea echipamentelor digitale. Printre problemele ridicate s-au numărat și posibilitatea accesării internetului, precum și securitatea cibernetică.

Miniștrii au specificat că o provocare importantă o constituie înzestrarea cu competențele digitale necesare a elevilor, studenților și cadrelor didactice.

La final, mai mulți dintre participanții la videconferință au concluzionat că învățământul la distanță nu poate înlocui niciodată experiența directă de predare și învățare interactivă și intensivă.

Toate statele membre lucrează la planuri adaptabile următorului an școlar și universitar cu toate că, în timpul discuțiilor, s-a subliniat faptul că nu există indicii clare conform cărora redeschiderea instituțiilor de educație și formare a dus la creșterea numărului de cazuri confirmate cu COVID-19 în statele membre UE.

I.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE