Sighișoara: Noutăți despre lucrările de la Galeria Bătrânelor Doamne Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Sighișoara: Noutăți despre lucrările de la Galeria Bătrânelor Doamne

Conducerea Primăriei Municipiului Sighișoara a anunțat miercuri, 2 septembrie, prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, faptul că lucrările la Galeria Bătrânelor Doamne din Cetatea Medievală, care a fost construită în anul 1844 pentru facilitarea accesului pietonal, sunt în curs de finalizare, galeria fiind restaurată și consolidată, urmând a fi redată circuitului turistic.

,,Lucrările de restaurare a Galeriei Bătrânelor Doamne din Cetatea Medievală a Sighişoarei le-am pregătit de mai bine de doi ani în care am muncit la documentaţia necesară pentru a ajunge la restaurare. Lucrarea a fost executată de o firmă care are experienţă în lucrări de intervenţii la nivelul monumentelor istorice. De la construire şi până în prezent, în lipsa unor lucrări de întreţinere sau reparaţii, această galerie a avut de suferit, fiind afectată în special structura de lemn şi zidăria de piatră, cu pericol de prăbuşire în partea inferioară. În acest moment galeria poate fi redată circuitului turistic, prin tehnici tradiționale vechi, realizându-se ultimele retușuri”, a transmis primarul Municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

În aceste zile, lemnul este tratat cu ceară de albine, ulei de in și oxid de fier, iar după finalizarea acestui proces va avea loc recepția la terminarea lucrărilor. Pentru consolidarea galeriei, s-a respectat tipul de materiale și aspectul inițial al acesteia.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE