Acreditare la cele mai înalte standarde pentru Centrul Medical ”Nova Vita” Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1687 Vizualizări

Acreditare la cele mai înalte standarde pentru Centrul Medical ”Nova Vita”

Centrul Medical ”Nova Vita” din Târgu Mureș a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare cu recomandări, cu un punctaj de 80,35%, de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, conform unui anunţ făcut în data de 26 august, pe pagina oficială de Facebook a unității medicale.

Recunoaștere profesională pentru echipa ”Nova Vita”

Potrivit sursei citate, în prezent niciun spital din România nu este încadrat în categoria I de acreditare, iar încadrarea Centrului Medical ”Nova Vita” din Târgu Mureș în categoria a II-a de acreditare înseamnă ”apreciere și recunoaștere profesională” vis a vis de ”considerația, eforturile și străduințele” personalului medical și non-medical al spitalului.

”Prin acreditarea unei unități sanitare se demonstrează în fapt câteva aspecte importante și esențiale: respectiva unitate sanitară dispune de resursele necesare pentru desfășurarea actului medical în cele mai bune condiții, depune un maxim de efort pentru acordarea de îngrijiri medicale în mod profesionist, oferă servicii medicale la cele mai înalte standarde calitative, satisface pe deplin așteptările pacienților, atât din punct de vedere al rezultatelor cât și al condițiilor în care acestea se acordă”, au transmis reprezentanții Centrului Medical ”Nova Vita” din Târgu Mureș.

Spital de top în Transilvania

Centrul Medical ”Nova Vita” din Târgu Mureș a fost inaugurat în luna ianuarie 2010 grație unei investiții în valoare de peste 15 milioane de euro făcută de familia omului de afaceri Virgil Mailat, care a continuat investițiile pentru îmbunătățirea calității serviciilor și în anii care au urmat.

”Centrul Medical ”Nova Vita” și-a început activitatea medicală în luna iulie a anului 2008, înființând prima secție de îngrijiri paliative și terapii complementare din județul Mureș. În luna octombrie 2008 se deschidea secția de recuperare medicală. În urma investițiilor și extinderilor derulate în cursul anului 2009, își începe activitatea farmacia și laboratorul de analize medicale, iar la începutul anului 2010 începe activitatea primei maternități private din județul Mureș și a secțiilor de chirurgie, cardiologie și radiologie intervențională. În 2015 ”Nova Vita” își extinde gama de servicii medicale prin deschiderea Centrului de Imagistică, dotat cu aparatură medicală General Electric de ultimă generație, unele dintre cele mai performante din domeniul medical: RMN, CT, XRay, Ecograf. În 2018 se achiziționează camera hiperbară monoloc, Perry Baromedical, model Sigma 36, cea mai avansată cameră hiperbară, singura de pe piață care suportă o presiune de 3 ATA (atmosfere absolute) cu oxigen 100% și ventilație continuă. Astfel, Centrul Medical ”Nova Vita” își consolidează poziția pe piața serviciilor medicale, devenind unul din cele mai mari spitale private din Transilvania, cu peste 150 de paturi”, se precizează pe pagina web a spitalului, www.nova-vita.ro.

Ce înseamnă ”categoria a II-a de acreditare cu recomandări”

Specialiștii Autorității Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, instituţie publică cu personalitate juridică, organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul managementului calităţii în sănătate, care funcţionează în subordinea Guvernului şi coordonarea prim-ministrului, explică, pe pagina web a instituției, www.anmcs.gov.ro, ce înseamnă categoria a II-a de acreditare cu recomandări: ”Reflectă capacitatea managementului spitalului și susținerea autorității tutelare sau a patronatului, pentru a atinge cele mai înalte standarde. Au fost identificate deficiențele precum și soluțiile și resursele necesare corectării acestora și există dorința de a se conforma tuturor cerințelor standardelor de acreditare.”

Afaceri de 32,2 milioane de lei în 2019

În prezent, Centrul Medical ”Nova Vita” din Târgu Mureș are următoarea structură de conducere: Virgil Mailat (președinte al Consiliului de Administrație), Laura Mailat (manager), Delia Mailat (administrator), dr. Claudiu Sărăcuț (director medical) și ec. Szabo Rădița (director economic).

Conform informațiilor furnizate de www.listafirme.ro, principalul portal despre firmele din România, SC Nova Vita Hospital SA Târgu Mureș este deținută de trei asociați, Virgil Mailat (69%), Laura Mailat (15%) și Delia Mailat (15%), iar principalii indicatori economici raportați la finalul exercițiului financiar 2019 sunt următorii: cifră de afaceri de 32,2 milioane de lei, profit net de 0,7 milioane de lei și număr mediu de angajați de 225.

Sonia-Andreea BORȘA, Alex TOTH

(Foto: Facebook Nova Vita, nova-vita.ro)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE