Stil de viață sănătos: 3 sfaturi pe care toată lumea le știe, dar majoritatea le ignoră!  Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Stil de viață sănătos: 3 sfaturi pe care toată lumea le știe, dar majoritatea le ignoră! 

Stil de viață sănătos: 3 sfaturi pe care toată lumea le știe, dar majoritatea le ignoră! 

Foarte mulți români își doresc să trăiască o viață cât mai îndelungată, iar pentru asta au realizat că trebuie să își schimbe și să își îmbunătățească anumite obiceiuri. Pentru a avea un trup sănătos ai nevoie de mișcare și sport, dar nici alimentația corectă nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. 

 

Citește ACUM soluțiile pentru o viață mai longevivă și mai sănătoasă!

  1. Mănâncă sănătos

Anumite obiceiuri alimentare greșite, pot sta în calea unei vieți lungi. Unul dintre cele mai puternice trenduri ale momentului în ceea ce privește lifestyle-ul și gastronomia, este orientarea oamenilor către o alimentație cât mai sănătoasă. Cu toate astea, trebuie să știi la ce să renunți și ce să păstrezi, pentru că ai nevoie de un meniu sănătos și bine calculat. Așadar, mâncarea sănătoasă trebuie să acopere necesarul de nutrienți de care organismul nu poate trăi, dar fără să conțină o mare cantitate de factori de risc precum grăsimile saturate, zahărul în exces sau potențiatori de gust. Mai mult, ai nevoie de diversificație și un orar bine stabilit al meselor. Alimentația pe care o ai oferă un substrat esențial pentru activitatea fizică pe care o desfășori. Dacă este o persoană activă, necesarul caloric și conținutul de macronutrienți și micronutrienți pot varia. 

Pentru a obține energia de care ai nevoie, trebuie să consumi cantitatea potrivită de:

  • Grăsimi –  o sursa importantă de energie și substrat pentru producția de hormoni
  • Carbohidrați – sursa principală de energie
  • Proteine pentru menținerea și refacerea tisulară
  • Apă

De asemenea, alimentația sănătoasă nu înseamnă ca trebuie să renunți la dulciuri definitiv. Poți găti, de exemplu, o rețetă de negrese fără calorii, o salată de fructe, sau o plăcintă de mere. Există foarte multe opțiuni care îți permit să mănânci aproape orice, atât timp cât o faci moderat și cu atenție.

       2.Deplasează-te ecologic

Poate cel mai bun tip de deplasare ecologică este mersul pe jos. Desigur, atunci când ai nevoie de un mijloc mai rapid de transport, poți apela la triciclete, scutere sau biciclete electrice. În acest fel, nu vei renunța la mișcare și vei păstra mediul încojurător extrem de curat. Așadar, descoperă aici motivele pentru care ai nevoie de o un astfel de vehicul și alege modelul tău preferat. Este extrem de important ca mașina sau vehiculul pe care îl ai să fie ales în funcție de stilul tău de viață și de nevoile tale.  Dacă ești o persoană căreia traficul nu îi este cel mai bun prieten, bicicleta electrică este varianta de care ai nevoie.

         3.Practică sport

Sportul este cea mai bună activitate care îți păstrează trupul și mintea antrenate. Dacă totuși nu ești o persoană căreia îi place să meargă la sală, începe să faci exerciții acasă, în fiecare dimineață, după micul dejun. Nu uita faptul că antrenarea mușchilor este o activitate care aduce beneficii multiple asupra sănătății organismului tău. 

 

Așadar, dacă te-ai hotărât să ai o viață mai sănătoasă, ia în calcul sfaturile de mai sus și începe chiar acum!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE