„Descoperă Dunărea mea!”, proiect cu succes în rândul copiilor și tinerilor Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1233 Vizualizări

„Descoperă Dunărea mea!”, proiect cu succes în rândul copiilor și tinerilor

Proiectul concurs ”Descoperă Dunărea mea!”, inițiat de Administraţia Naţională ,,Apele Române” (ANAR), se bucură de atenție și interes în rândul copiilor și tinerilor din România.
Într-o postare distribuită pe pagina de Facebook Apele Române Mureș, Directorul General ANAR – Ervin Molnar, oferă detalii despre provocările concursului și lucrările trimise către Apele Române.
În cuprinsul postării sunt menționate secțiunile la care pot participa copiii din ciclul primar-gimnazial și secțiunile rezervate tinerilor din ciclurile liceal-universitar:

„Dragii noștri,
Vă anunțăm că avem deja patru creații pe care le-am primit și cu ajutorul cărora deschidem astăzi trei secțiuni:
1. Creație în natură și inspirație
2. Creație literară
3. Colaj
Manea Maria și Rusu Laura – 13 ani – profesor coordonator: Manea Mihaela au realizat o lucrare inedită.
Titlul lucrării: Cântec și poezie pentru o Dunăre curată!
Pentru secțiunea „Colaj”, Vlad și Nadia au obținut fiecare câte o hartă a României, reprezentând unele dintre cele mai mai râuri din țara noastră și fluviul Dunărea. Pentru realizarea lor, au folosit materiale reciclabile: hârtie, ață de cusut, resturi de mină de creioane colorate.
Pentru secțiunea ”Creație literară”, am primit pentru jocul nostru din trei cuvinte mesajul ”Este apă vie”. Ne-ar ajuta dacă ar fi însoțit de o poveste sau de o fotografie. Deocamdată, vom folosi o fotografie de la una din activitățile cu copiii ale partenerilor noștri Asociatia Learning by Teaching și așteptăm de la Beatrice (autoarea mesajului) completarea lui.
Îi felicităm pe participanți și le urăm mult succes!
Pe această cale, vă amintim secțiunile la care puteți participa:
Pentru ciclul primar și gimnazial
1. Ateliere – Așteptăm să ne trimiteți fotografii cu activități creative dedicate sau realizate cu copiii din zonele defavorizate – jocuri de cuvinte, oricare din activitățile detaliate la celelalte secțiuni sau altele, la propunerea și coordonarea dascălului (secțiune dedicată doar copiilor din zonele defavorizate).
2. Creații literare – Scrie o compunere, o poveste, o legendă despre apă sau o (re) povestire despre o întâmplare/eveniment, despre o carte care ți-a plăcut sau din cele pe care vi le propunem noi sau altele, la alegerea voastră.
3. Creație în natură și inspirație – Realizează creații inedite cu elemente din natură, fotografii care au legătura cu apa și care transmit un mesaj dedicat apei.
4. Experimente – Ce experimente cu apă ați realizat? Ce ați observat? Ne puteți trimite foto sau filmulețe cu experimente, din cele pe care vi le propunem noi sau altele, la alegerea voastră. Ele vor fi însoțite de o poveste despre apă sau observații asupra a ceea ce ați constatat.
5. Colaje – Creații realizate din materiale reciclate, care să aibă legătura cu apa.
6. Colecționarul meu – Arată-ne colecția ta prin fotografii (materiale reciclate, ierbare, insectare, alte colecții care au legătură cu proiectul nostru).
7. Secțiunea „Amprenta de apă” – Scrie-ne, desenează sau reprezintă într-un mod inedit un calcul matematic al activităților tale dintr-o zi sau dintr-un eveniment la care ai participat și care a avut legătură cu apa. Ai găsit o soluție să economisești apa? Dacă da, scrie-ne sau arată-ne într-un mod inedit cum te-ai gândit să faci acest lucru.
Pentru ciclul liceal și universitar:
Amenajări hidrotehnice – Creații spectaculoase, miniaturale a unor lucrări hidrotehnice.
Vă așteptăm și pe voi pe adresa de email descoperadunarea@gmail.com
Vă amintim faptul că proiectul nostru nu este doar un concurs. El are o abordare complexă, de tip educațional, oferind un mediu online de tip suport pentru cadrele didactice, părinți și elevi. Finalitatea lui este realizarea unui modul despre apă și un kit educațional valoros pentru școală (cu truse de experiment)”, menționează în comunicat Directorul General ANAR, Ervin Molnar.

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE