INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2725 Vizualizări

INCREDIBIL! Niciun loc de joacă amenajat în 2020 în Târgu Mureș nu are autorizație de construcție!

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat vineri, 20 noiembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, că municipiul  Târgu Mureș ”se găsește într-o situație mai puțin întâlnită”, respectiv că ”niciun loc de joacă amenajat de municipalitate în anul 2020 nu deține autorizație de construcție, așa cum prevede legea.”

Totodată, Soós Zoltán a promis ”inventarierea tuturor spațiilor publice în vederea verificării lucrărilor executate cu sau fără respectarea autorizației de construcții și pregătirea imediată a documentației de avizare a lucrărilor de investiții, în vederea respectării, în exploatare, a  siguranței cetățenilor, dar și pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.”

Campanie electorală cu locuri de joacă

Potrivit edilului șef al municipiului Târgu Mureș, ”pentru dotarea locurilor de joacă pentru copii trebuie îndeplinite prevederile Hotărârii nr. 435 din 28 aprilie 2010 privind regimul de introducere pe piață și de exploatare a echipamentelor pentru agrement”, iar ”printre condițiile ce trebuie îndeplinite pentru exploatarea în bune condiții a locurilor de joacă se numără cerințele de securitate, informațiile care se inscripționează pe echipamente, precum și o analiză a riscului de exploatare.”  

Referindu-se la contractele analizate care au ca obiect amenajarea unor locuri de joacă, Soós Zoltán a precizat că acestea se referă ”la proiecte de investiții de reamenajare a locurilor de joacă pentru copii”, iar metodologia și pașii legali care trebuiau urmați sunt: achiziția (faza 1), livrarea (faza 2) și autorizarea/ execuția / montajul (faza 3).

”Niciun loc de joacă pentru copii nu a beneficiat, la montarea bunurilor, majoritatea montate în campanie electorală, de autorizația de construire. Nu există nici avizele necesare, nici proiect tehnic sau autorizație de construire. Menționăm faptul că Certificatul de Urbanism nu ține loc de autorizație de construire și nu conferă dreptul de a executa lucrări de construcții – acest lucru nu reiese din Certificatul de Urbanism. Au fost montate, decontate fără niciun act administrativ, așa cum prevăd reglementările privind autorizarea și calitatea în construcții stipulate de Legea 50/1991 și Legea nr. 10/1995”, a subliniat primarul municipiului Târgu Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE