Fabricat în România – Fabricat în Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1868 Vizualizări

Fabricat în România – Fabricat în Mureș

Unul dintre obiectivele primordiale ale Programului de guvernare 2021-2024 este asigurarea locurilor de muncă prin investiții publice în economie și prin sprijinirea firmelor care PRODUC ÎN ROMÂNIA. Toate programele de sprijin pentru companii sunt condiționate de menținerea sau crearea de locuri de muncă.

“PSD propune un program pentru stimularea construcțiilor, prin finanțarea tuturor investițiilor aflate în curs de derulare. Se vor acorda și vouchere pentru reconversie profesională, iar criteriul prioritar este crearea de noi locuri de muncă. PSD a dezvoltat, în același timp, programul pentru relansarea producției. Acesta este prioritar în industria de medicamente, de echipamente medicale, chimică, petrochimică, alimentară, de tractoare, masini, unelte si utilaje agricole, îngrășăminte, construcția de nave, pe lângă secoarele piese auto, IT, energie.”

Emil Bendriș, primar Vătava

“Fondul Strategic de Investiții este o propunere îndrăzneață a PSD care va contribui la susținerea dezvoltării economice prin investiții în sectoarele competitive, care antrenează efect de multiplicare în economie. Înființarea Băncii de Dezvoltare a României e o altă propunere pe care o salut. Astfel, poate fi sprijinit antreprenoriatul și IMM-urile, dar și finanțarea marilor proiecte de infrastructură și a exporturilor ca suport pentru politicile publice ale Guvernului.”

Ilie Chiș Bălan, primar Rușii Munți

“România și județul Mureș au suferit din cauza nevalorificării superioare a materiilor prime prin închiderea incompletă a lanțurilor valorice. Programul PSD de dezvoltare a lanțurilor de producție locale va fi susținut printr-o schemă de ajutor de stat de 1 miliard de euro. Pentru a beneficia de finanțare, cei interesați vor primi punctaj pentru acoperirea segmentelor lipsă din lanțul de producție; substituirea importurilor de bunuri intermediare; angrenarea de companii locale; crearea/menținerea locurilor de muncă. Aș dori să amintesc și programul pentru investițiile mari. Un miliard de euro anual este destinat finanțării investițiilor care antrenează un număr mare de furnizori locali, în lanțul de producție. Criteriile prioritare care vor conta la finanțare sunt: crearea de locuri de muncă și transferul tehnologic.”

Dinu Dumitru Cotoi, primar Batoș

“Unul din proiectele mele este acela de a dezvolta o zonă industrială, alături de comunele limitrofe, pentru ca oamenii din aceste comune să aibă de lucru. Vom vorbi cu mai multe firme, avem terenuri disponibile, le vom oferi, doar să vină și să investească. Plecând de la nivel local la nivel județean, regional și național, apreciez programul PSD pentru dezvoltarea de incubatoare și parcuri industriale. Ne propunem să dezvoltăm minimum câte un parc industrial pentru fiecare județ, cu implicarea autorităților locale pentru asigurarea utilităților și infrastructurii, cel puțin un parc pentru start-up-uri în fiecare județ și creșterea numărului de firme în centrele universitare, în conlucrare cu parteneri locali.”

Cristian Florin Ștefan, primar Pogăceaua

“Din punct de vedere economic, comuna Băgaciu a profitat de specificul său săsesc, valorificându-și potențialul turistic după ce peste 200 de familii de sași au emigrat. Ne-am propus să revitalizăm turismul vitivinicol din zona noastră, aflată pe Târnave, la granița cu județul Alba. Pasionat de acest domeniu, am încredere că programul de investiții pentru România în ce privește stațiunile balneare poate da un impuls turismului în general și turismului de sănătate, în special, din România. PSD intenționează să aloce acestui program 1 miliard de euro în 10 ani, alocări pentru modernizarea a 31 de stațiuni balneare. Din acest buget consistent vor fi finanțate 50% din cheltuielile eligibile, până la maximum 200.000 de euro, sub forma unei scheme de ajutor de stat de minimis.”

Ioan Aldea, primar Băgaciu

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația județeană Mureș, executat de SC Agridor Media SRL, prin www.zi-de-zi.ro, Cod Mandatar Financiar 11200020)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE