Azi, Ziua Internațională a Muntelui Stiri nationale
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 390 Vizualizări

Azi, Ziua Internațională a Muntelui

Ziua Internațională a Muntelui este sărbătorită în fiecare an la data de 11 decembrie, fiind proclamată în anul 2003, de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, prin rezoluția 57/245.

ONU a declarat perioada 2021 – 2030, drept Deceniul ONU privind restaurarea ecosistemelor, întrucât gestionarea durabilă a biodiversității este o prioritate globală, iar ,,Obiectivul de dezvoltare durabilă 15” este dedicat conservării biodiversități munților, având în vedere relevanța sa la nivel mondial.

Tema din acest an pentru Ziua Internațională a Muntelui este ,,Biodiversitatea montană”, pentru a atrage atenția atât asupra bogăției biodiversității montane, dar și asupra vulnerabilității acesteia.

,,Munții sunt de o frumusețe uimitoare, le oferă oamenilor unele din cele mai spectaculoase peisaje din lume. Munții sunt sursă de apă proaspătă, hrană, plante medicinale. Biodiversitatea din acest areal cuprinde o mare varietate de ecosisteme, specii și resurse genetice; aici găsim multe specii endemice. Comunități importante de oameni sunt dependente de sănătatea muntelui: și cele care trăiesc direct în aceste zone, dar și cele care beneficiază de darurile munților. Cu toate că forța pe care o exprimă munții îi fac să pară indestructibili, schimbările climatice, dezastrele naturale, exploatarea nesustenabilă au un impact negativ asupra biodiversităţii montane”, au transmis reprezentanții Ministerului Mediului.

Andreea ȚIȚIU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE