Home / Invatamant / Începe proiectul ,,Start în carieră prin master didactic”

Începe proiectul ,,Start în carieră prin master didactic”

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș au transmis miercuri, 9 decembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ,,Start în carieră prin master didactic”, care oferă celor 400 de masteranzi din cele 8 universități care organizează pentru prima dată, programe pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență, o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 de lei, pe întreaga perioadă de desfășurare a programului, laptopuri și laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație, precum realitate virtuală și realitate augmentată.

,,În vederea desfășurării unor viitoare activități didactice de calitate, masteranzii își vor dezvolta, prin intermediul acestui proiect, abilități și competențe practice și vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa. Mai mult decât atât, vor fi consolidate competențele a 80 de cadre didactice universitare în ceea ce privește conținutul educațional inovator și resursele de învățare moderne și flexibile”, se menționează în comunicat.

Proiectul are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței  învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale și îmbunătățirea nivelului de competențe ale personalului didactic din învățământul terțiar universitar.

Proiectul are o valoare de 76.836.961 de lei și este finanțat prin Programul Operațional Capita Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Educație și competențe, prioritatea de investiții – 10.II, obiective specifice 6.7; 6.9 și 6.10; program – pilot pentru sprijinirea formării inițiale a cadrelor didactice pentru învățământul preuniversitar.

Cele opt instituții de învățământ superior care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021 sunt: Universitatea Politehnică din București, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comunicat de presă – Extinderea și modernizarea școlii primare Șoard

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share