Home / Business / VIDEO: Locuri de muncă în Danemarca pentru mureșeni

VIDEO: Locuri de muncă în Danemarca pentru mureșeni

Angajatorul Greenpeas Enterprise APS, cu adresa în Eskemosevej, 8, Refsvindige, DK-5853, Ørbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 200 de locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură, respectiv culegători de mazăre. Locul de muncă va fi în insula Funen (Fyn) din Danemarca, ferma din Industrivej 1 E, 5750, orașul Ringe.

,,Această firmă are punct de lucru și în Portugalia. În Portugalia sunt 100 de locuri de muncă, iar în Danemarca sunt 200. Pot aplica și femei și bărbați. Pot aplica, inclusiv cupluri. Cu acest angajator, rețeaua EURES lucrează demult”, a precizat Barna Csaba Fűleki, consilier al compartimentului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș.

Contractul de muncă se încheie direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane. Perioada contractului de muncă este iunie-septembrie 2021. Există posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze și altfel de munci după terminarea sezonului de mazăre.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Salariul se acordă lunar și poate ajunge până la 2.000 – 2.500 de euro brut pe lună. Se acordă avans săptămânal, se poate achita cash sau se poate vira în cont bancar.

Cazarea se face în rulote. Fiecare rulotă are 4 camere, iar în fiecare cameră stau 2 persoane. Rulota este echipată cu baie și toaletă. În camping sunt disponibile separat de rulote: bucătărie complet mobilată, sală de mese, extra băi cu dușuri, mașini de spălat, TV, internet wireless. Taxa de cazare este de 8 euro pe zi cu toate utilitățile incluse și se reține din salariu la plecare.

Transportul din România în Danemarca este plătit de angajat. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Danemarca este suportat de angajat și costă 1,5 euro pe zi. Lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă sau își pot aduce mașinile personale.

Candidații trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, condiție fizică bună și experiență în agricultură. Limba străină nu este obligatorie. De asemenea, ei trebuie să trimită un CV model Europass, în limba română, pe adresa de email aam@greenpeas.dk. Data limită de înscriere este 15 ianuarie 2021.       

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO – INTERVIU. Tanaszi Sarolta, medicul dedicat sănătății sighișorenilor

Tanaszi Sarolta, medic specialist de sănătate publică și management, manager al Spitalului Municipal din Sighișoara, …