Home / Sanatate / Un nou spital din Germania intră în relații de colaborare cu filiala UMFST din Hamburg

Un nou spital din Germania intră în relații de colaborare cu filiala UMFST din Hamburg

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, faptul că un nou spital din Germania intră în relații de colaborare cu UMFST/ UMCH – University Târgu Mureș Medical Campus Hamburg, pentru asigurarea infrastructurii medicale necesară pregătirii clinice a studenților care studiază medicina la filiala din Hamburg a UMFST.

Este vorba despre Spitalul St. Elisabeth in Damme, iar studenții își vor putea realiza stagiile de practică în acest spital începând cu semestrul de iarnă al anului 2022 – 2023.

St. Elisabeth este un spital catolic, care asigură îngrijiri de bază și standard, având șase departamente principale și un departament de internare. Pe lângă clinicile de specialitate pentru medicină internă, neurologie, chirurgie generală, viscerală, traumatisme și chirugia coloanei vertebrale, anestezie și terapie intensivă, pacienții beneficiază și de ambulatoriu în domeniile medicina somnului, fizioterapie, și altele.

Spitalul pune un accent deosebit pe specialitățile de ortopedie, neurologie și ginecologie, având un centru de endometrioză recunoscut în departamentul de obstetrică și ginecologie și un centru de endoproteză, în departamentul de ortopedie, unde medicii se dedică implantării articulațiilor artificiale.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Scutiri la plata taxei de salubrizare!

Reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Mureș au anunțat printr-o postare făcută pe pagina oficială de Facebook …