Home / Stiri nationale / Ce înseamnă un stil de viață zero – waste?

Ce înseamnă un stil de viață zero – waste?

Reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au lansat un scurt material de informare prin care învățăm că la baza unui stil de viață cu ,,zero deșeuri” se află ideea de a minimaliza, și chiar încercarea de a elimina complet deșeurile generate.

Călătoria spre o viață fără deșeuri începe prin conștietizarea regulii celor 5 R, care sunt:  Refuse – refuză lucrurile de care nu ai nevoie; Reduce – redu din cantitatea de lucruri care nu sunt folositoare, care sunt în plus sau pe care nu le poți refuza; Reuse – refolosește lucrurile care nu pot fi refuzate, reduse sau eliminate; Recycle – reciclează  oricând și oriunde este posibil lucrurile ce nu pot fi refuzate, reduse sau refolosite și Rot – transformă în compost tot ce e biodegradabil.

,,Tranziția către un astfel de stil de viață este un proces pe care fiecare îl realizează in ritmul său, in funcție de nevoile, mediul înconjurator și serviciile la care are acces, însă scopul rămâne mereu același  reducerea și chiar eliminarea deșeurilor generate”, se menționează în material.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un uscător de rufe

Nu există nicio îndoială că există unele produse cu adevărat utile în lumea electrocasnicelor, precum …