Noua casă parohială din Apalina, binecuvântată de ÎPS Irineu Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 609 Vizualizări

Noua casă parohială din Apalina, binecuvântată de ÎPS Irineu

Credincioșii ortodocși din parohia Reghin – Apalina, păstorită de către părintele Vasile Farcaș, au avut parte duminică, 24 ianuarie, de un oaspete special în persoana Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro. Înconjurat de un sobor de clerici, Înaltpreasfințit Părinte  Irineu a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale.

Adresându-se celor prezenți, ÎPS Irineu  a spus: „Astăzi, mulți oameni, din cauza păcatelor și a nepăsării, au vederea scurtă, încât pot să vadă numai cele de acum, dar nu sunt în stare să privească spre viitorul veșnic. Numai cel ce-și ațintește privirea spre cer dă dovadă că are ochii sufletului sănătoși. Este bine să privim prezentul din perspectiva eternității și vederea noastră duhovnicească nu va fi distorsionată de prejudecăți, de slavă deșartă și de îngrijorări. Miopia spirituală o vindecă Hristos, Mântuitorul nostru, Care S-a numit pe Sine «Lumina lumii»”.

Binecuvântarea noii case parohiale

După oficierea Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop Irineu a săvârșit slujba de binecuvântare a noii case parohiale. Edificiul a fost ridicat între anii 2013-2020, în vecinătatea bisericii parohiale, prin implicarea deosebită a bunilor credincioși de aici. Lucrările de construcție a casei până la stadiul de acoperire au fost realizate în timpul păstoririi părintelui Ovidiu Lazăr, urmând ca din anul 2014, odată cu instalarea părintelui Vasile Farcaș, să aibă loc lucrările de înfrumusețare și amenajare a noului edificiu. De asemenea, pe parcursul ultimilor șase ani, a avut loc reabilitarea și renovarea interiorului și exteriorului bisericii parohiale, locaș de cult edificat între anii 1948-1959.

„În semn de aleasă prețuire pentru întreaga osteneală și râvnă depusă în ogorul Bisericii strămoșești, părintele paroh Vasile Farcaș, păstor al credincioșilor parohiei Reghin – Apalina, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumusețarea noii case parohiale au primit din partea Întâistătătorului Eparhiei noastre Diplome de aleasă cinstire. Totodată, în semn de aleasă prețuire, părintele Vasile Farcaș, în numele întregii comunități parohiale, i-a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Irineu o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Prezent la vizita Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, viceprimarul municipiului Reghin, Dragoș Pui a subliniat munca dusă de părintele Fărcaș Vasile pentru comunitatea de creștini ortodocși din Apalina.

„Suntem onorați și bucuroși că în această duminică, l-am avut în mijlocul nostru, al reghinenilor, pe Înaltpreasfintitul Irineu care a slujit la biserica Sfântul Nicolae din cartierul Apalina, în această zi de mare importanță istorică, dar și ziua în care se încununează osteneala de ani atât a preotului paroh Fărcaș Vasile cât și a întregii parohii.

Mi-e bine-cunoscut faptul că aici părintele, cu răbdare și sârguință, a dezvoltat parohia și a închegat un grup de tineri din întreaga comunitate reghineană, implicați în activități cultural-sociale, cărora le-a sădit în minte și inimi atât dragostea față de biserica-mamă cât și dragostea pentru țară”, a fost mesajul postat pe Facebook de viceprimarul Dragoș Pui.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE