Foto: Pachete cadou pentru elevii și preșcolarii din comuna Gurghiu Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 959 Vizualizări

Foto: Pachete cadou pentru elevii și preșcolarii din comuna Gurghiu

Printre beneficiarii campaniei Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria s-au numărat și elevii Liceului Silvic Gurghiu care au intrat joi, 18 februarie în posesia pachețelelor cadou.

Beneficiarii acestui gest de suflet sunt 450 de copii de la toate unitățile de învățământ de pe raza comunei Gurghiu, respectiv Școala Gimnazială și Grădinița din Gurghiu, Școală Gimnazială și Grădinița din Glăjărie, Școala Primară și Grădinița din Cașva, Școala Primară și Grădinița din Larga, Școală Primară și Grădinița din Orșova și Grădinița din Adrian.

Popas la Școala Gimnazială Gurghiu

Primul popas al celor două microbuze conduse de Wagner Karl și Walter Haslinger a fost la Școala Gimnazială Gurghiu, locul unde s-au împărțit pachetele pentru cei din cadrul Grădiniței Gurghiu, respectiv Școlii Gimnaziale Gurghiu.

„Am început semestrul II pe scenariul verde, cu prezența fizică a elevilor la școală. Am avut noroc deoarece comuna Gurghiu s-a aflat în toată această perioadă la un indice de infectare de sub 1 % fapt care ne-a dat dreptul să funcționăm sub scenariu verde la toate formele de învățământ, începând de la grădiniță până la învățământul postliceal. După bucuria revenirii la cursuri, elevii au mai avut parte de o bucurie, cea venită din partea Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria. Le suntem recunoscători celor din Austria, Bisericii Evanghelice din Reghin și domnului Ștefan Brumar grație cărora copiii au avut parte de această frumoasă surpriză. Chiar dacă aceste pachete nu au reușit să ajungă în perioada sărbătorilor de iarnă , perioadă în care cei mici îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, copiii au fost fericiți și acum să aibă parte de aceste cadouri”, ne-a declarat ing. Marcel Mîndru, directorul Liceului Silvic Gurghiu.

Bucurie adusă copiilor din Cașva

Următorul popas a fost la Școala Primară din Cașva, unde entuziasmul copiilor a fost de nedescris.

„Deși au trecut aproape 2 luni de la Crăciun elevii și preșcolarii Școlii Primare Cașva au trăit emoţii nemarginite iar curtea școlii noastre s-a umplut de chiote și glasuri vesele când au poposit mesagerii lui Mos Crăciun tocmai din Austria. Directorul Liceului Silvic Gurghiu, dr.ing. Marcel Mîndru, ne-a surprins într-un mod inedit vizitând astăzi școala noastră însoţit de reprezentanţii fundaţiei din Austria care au desfăcut sacul moșului în curtea școlii și au împărţit pachete celor mici. Bucuria a fost intensificată de faptul că pandemia de COVID 19 si restricţiile ce s-au impus precum și închiderea școlilor începând cu 11 noiembrie 2020, au răpit copiilor în acest an școlar serbările școlare și mult așteptata întâlnire cu Moșul. Pe lângă provocarea cursurilor ţinute on-line elevii au dus dorul programelor și manifestărilor culturale la care participau, de regulă, în preajma sărbătorilor de iarnă, acestea nefiind posibile în această perioada. Mulţumim pe această cale celor ce s-au gândit la noi și au adus zâmbetul pe chipul micuţilor noștri și le dorim multă sănatate și bucurii în suflet la fel de intense precum le-am trăit noi azi”, a precizat prof. înv. primar Elena Matei, Școala Primară Cașva.

Bucurie a fost și pentru Grupa Albinuțelor din cadrul Grădiniței cu program Normal din Cașva, unde preșcolarii, alături de educatoarea lor, Maria Boar, au primit cu bucurie pachetele dăruite de către reprezentanții Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria.

Alin Zaharie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE