VIDEO: Noutăți despre vaccinarea cadrelor didactice din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2517 Vizualizări

VIDEO: Noutăți despre vaccinarea cadrelor didactice din Mureș

Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Sabin Pășcan, a oferit informații vineri, 26 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, despre vaccinarea cadrelor didactice începând cu data de 15 februarie.

„În acest moment există două direcții de vaccinare a cadrelor didactice din județul Mureș, și mă refer aici la cadrele didactice care s-au înscris prin STS, înscriere care încă se mai realizează din discuțiile pe care le-am purtat cu Direcția de Sănătate Publică Mureș. Probabil că dumneavoastră doriți să obțineți informații cu privire la modul în care decurge vaccinarea cadrelor didactice, care s-au înscris prin noul protocol pe care Ministerul Educației l-a semnat cu Ministerul Sănătății, și anume la locația de vaccinare care inițial s-a dorit a fi la Casele Corpului Didactic”, a declarat prof. Sabin Pășcan.

Două centre de vaccinare

Inspectorul școlar județean al județului Mureș a mai vorbit și despre cele două linii de vaccinare cu două vaccinuri diferite, pentru cadrele didactice cu vârsta de până la 55 de ani, respectiv cu vârsta peste 55 de ani.

„Doresc să vă spun că în urma discuțiilor purtate cu Direcția de Sănătate Publică, cu Directorul Casei Corpului Didactic Mureș și în urma vizitei acestui spațiu, DSP a ajuns la concluzia că nu se poate desemna un centru de vaccinare în incinta casei Corpului Didactiv Mureș, și am hotărât împreună ca la nivelul județului Mureș, pentru categoriile de personal care lucrează în unitățile de învățământ preuniversitar, să se deschidă două linii de vaccinare pentru persoanele până la 55 de ani, care se vaccinează cu vaccinul AstraZeneca, pentru care se va crea un centru de vaccinare la Casa de Oaspeți a Primăriei din Complexul de Agrement ”Weekend”, iar pentru persoanele cu categoria de peste 55 de ani care se vor vaccina cu vaccinul Pfizer, procesul de vaccinare se va derula la sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș”, a spus prof. Sabin Pășcan.

452 de cadre didactice, înscrise

Totodată, șeful Inspectoratului Școlar Județean Mureș a mai oferit informații despre numărul exact de cadre didactice care au început procesul de vaccinare sau care urmează să îl înceapă.

„S-au înscris 176 de cadre didactice din sistemul de învățământ preuniversitar cu vârsta de până la 55 de ani, iar pentru aceștia, campania de vaccinare a început astăzi (vineri, 26 februarie – n.r.) , de la ora 8.30, în baza unor programări făcute în comun cu ISJ, CCD și DSP Mureș. Totodată, 276 de cadre didactice cu vârsta peste 55 de ani se vor vaccina începând cu 1 martie”, a menționat prof. Sabin Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE