ÎPS Irineu, vizite în parohiile de pe Câmpie Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1535 Vizualizări

ÎPS Irineu, vizite în parohiile de pe Câmpie

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a efectuat în urmă cu câteva zile o serie de vizite pastorale în protopopiatul Luduș, informează www.reintregirea.ro.

Însoțit de părintele protopop Lucian Voșloban, ÎPS Irineu a vizitat șase parohii ortodoxe, primul popas fiind în parohia Papiu Ilarian, unde păstorește părintele Viorel Cengher. Au urmat parohiile Cipăieni, păstorită de părintele Vlad Mărginean, și parohia Sânger, păstorită de părintele Mihai Pădureanu.

Periplul Părintelui Arhiepiscop Irineu în zona de Câmpie a continuat cu parohia Tăureni, unde slujește părintele Paul Raica, prilej cu care a poposit la biserica „Adormirea Maicii Domnului”, locaș edificat între anii 1977-1981. A urmat un popas în parohia Șăulia de Câmpie, unde slujește părintele Emil Bold, iar la final, Arhipăstorul Alba Iuliei a poposit în parohia Răzoare. Comunitatea de aici este păstorită de părintele Ciprian Nașca.

„Întâlnirea cu preoții și credincioșii din protopopiatul Luduș a reprezentat un prilej de profundă bucurie duhovnicească. Cu acest prilej, Arhipăstorul nostru a sădit în sufletele preoților parohi îndemnuri duhovnicești folositoare în slujirea pastorală pe care aceștia o desfășoară, analizând cu dragoste părintească buna rânduială, organizarea administrativă, precum și dinamizarea vieții spirituale din parohii. Totodată, vizitele pastorale din protopopiatul Luduș au produs o vie emoție credincioșilor care l-au întâmpinat pe Arhipăstorul nostru în straie populare”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE