Home / Reghin / „Biserica – familia românilor de pretutindeni”

„Biserica – familia românilor de pretutindeni”

Printre participanții în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” s-a numărat și Parohia Ortodoxă Apalina, Protopopiatul Ortodox Reghin. În acest context, începând cu data de 15 februarie au fost desfășurate activități cu tineri derulate în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română Düsseldorf (Germania) și grupa catehetică a Liceului Tehnologic „Petru Maior” din Reghin, informează www.reintregirea.ro.

„Toate activităţile din cadrul acestui proiect au fost desfășurate sub genericul „Răspândiţi în lume – uniţi în biserică”, activităţi prin care s-a creat o punte de legătură între cele două parohii partenere și între familiile copiilor implicaţi în acest proiect. Totodată, s-a evidenţiat rolul familiei în biserică și societate, exemplul familiei preotului în pastoraţia comunităţii, promovarea sfințeniei căsătoriei, a solidarităţii în familie și între familii, demnitatea maternității, precum și susținerea și apărarea familiei creștine în societatea contemporană”, a precizat pr. dr. Vasile Farcaș.

Seri catehetice tematice

Printre activitățile derulate se numără serile catehetice tematice: „Familia ieri și azi”, „Preotul și familia parohială”, „Rolul rugăciunii în viaţa familiei și importanţa filantropiei în viaţa Bisericii”, „Maica Domnului – modelul mamei creștine și al demnităţii feminine”, „Uniţi pentru viaţă”, „Răspândiţi prin lume, uniţi în Biserică”. La acestea se adaugă atelierele de pictură pe sticlă, de confecţionat mărţișoare, precum și atelierul de creaţie literară și grafică.

„Concursul Naţional Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” constituie o oportunitate de continuare a colaborărilor dintre parohia Reghin – Apalina și Parohia Ortodoxă Română Düsseldorf, începută în urmă cu patru ani. Activităţile comune au reprezentat momente de bucurie și emoţie, prin intermediul cărora s-au transmis mesaje și salutări între tinerii din România și familiile din Germania, care i-au găzduit timp de mai multe zile în sânul familiei lor cu ocazia unui alt proiect derulat în comunitatea românilor din Düsseldorf”, a subliniat pr. dr. Vasile Farcaș.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Deputatul Buicu acuză: Vot pentru mușamalizarea adevărului despre pandemie!

Deputatul social-democrat Corneliu Florin Buicu a criticat în termeni duri marți, 11 mai, votul negativ …