Acreditare pentru o instituție de învățământ alternativ din Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1145 Vizualizări

Acreditare pentru o instituție de învățământ alternativ din Târgu Mureș

În Monitorul Oficial al României din data de 24 mai 2021, Partea I, Nr. 536, a fost publicat Ordin al Ministrului privind acordarea acreditării pentru o unitate de învățământ preuniversitar particular din municipiul Târgu Mureș. Anterior, Asociației „Copilul și Copilăria”, în cadrul căreia funcționează Școala Primară „Montessori” îi fusese acordată o autorizație de funcționare provizorie.

Conform articolului 1 al documentului, începând cu anul școlar 2021-2022, instituția de învățământ preuniversitar particular a primit acreditarea pentru nivelul de învățământ alternativ preșcolar cu program prelungit în limba română.

„Se acordă acreditarea pentru unitatea de învățământ preuniversitar particular Școala Primară „Montessori”, cu sediul în municipiul Târgu Mureș, strada Plutelor nr. 2, județul Mureș, pentru nivelul de învățământ „preșcolar” (alternativa educațională Montessori), program „prelungit”, limba de predare „română”, începând cu anul școlar 2021-2022, conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin”, se specifică în sursa menționată.

Calitate verificată

Tot în același Ordin de Ministru, la articolul 2 se punctează și faptul că Școala Primară amintită „este persoană juridică de drept privat și de interes public, parte a sistemului național de învățământ, și beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege.”

Prin urmare, Școala Primară „Montessori” din Târgu Mureș are la dispoziție „maximum 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, să parcurgă procedurile de înregistrare fiscală și să comunice Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar o copie de pe certificatul de înregistrare fiscală; în caz contrar, se vor sesiza organele fiscale competente pentru luarea măsurilor care se impun”, după cum se mai arată în sursa citată.

Calitatea unității de învățământ va fi verificată și controlată periodic de de către Ministerul Educației și Cercetării, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș pentru a se asigura că standardele care au stat la baza acreditării sunt respectate. Mai mult, la alineatul 3 al articolului 6 din același document se specifică faptul că orice modificare adusă unității de învățământ poate fi aplicată legal doar după „după obținerea avizului Comisiei Naționale pentru Alternative Educaționale”.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE