Home / Invatamant / Mureș: Rezultatele zilei la Bacalaureat

Mureș: Rezultatele zilei la Bacalaureat

La a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la alegere a profilului și specializării) au fost prezenți 3050 de candidați (din 3172 candidați înscriși), a anunțat miercuri, 30 iunie, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

”Proba s-a desfășurat astăzi, 30 iunie, în 19 centre din județul Mureș. Nu au participat 122 candidați. 2 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a precizat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă va avea loc joi, 1 iulie, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile articolului 5 și ale articolului 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Band: Polițiști sfidați de un tânăr care conducea fără permis

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 2 Band au identificat și reținut, pentru 24 de …