Home / Invatamant / Mureș: Rezultatele zilei la Bacalaureat

Mureș: Rezultatele zilei la Bacalaureat

Distribuie

La a treia probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba la alegere a profilului și specializării) au fost prezenți 3050 de candidați (din 3172 candidați înscriși), a anunțat miercuri, 30 iunie, prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan, inspector școlar general al județului Mureș.

”Proba s-a desfășurat astăzi, 30 iunie, în 19 centre din județul Mureș. Nu au participat 122 candidați. 2 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, a precizat prof. drd. Sabin-Gavril Pășcan.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă va avea loc joi, 1 iulie, la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile articolului 5 și ale articolului 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

(Redacția)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Centru de întreținere autovehicule, în pregătire în Ungheni

Distribuie Comitetul Special Constituit al Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, cu prilejul …