VIDEO: Oferta Festivalului Filmului Francez. Ce filme puteți vedea la Teatrul de Vară Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

VIDEO: Oferta Festivalului Filmului Francez. Ce filme puteți vedea la Teatrul de Vară

Ediția 2021 a Festivalului Filmului Francez de la Târgu Mureș a debutat joi, 8 iulie la Teatrul de vară cu proiecția filmului ”Antoinette, Un Iubit Si Un Magar”/”Antoinette dans les Cévennes”, în regia lui  Caroline Vignal. Festivalul, organizat de Institutul Francez din România și Asociaţia K’Arte din Tîrgu Mureș continuă în această seară, ora 21:30 cu filmul ”Van Gogh” în regia lui Maurice Pialat.

https://www.youtube.com/watch?v=w0p1nRUNlnM

Ajuns la sfârșitul lunii mai 1890 în Auvers-sur-Oise pentru a fi tratat de doctorul Gachet, Van Gogh își va trăi ultimele zile prins între dragoste și disperare. În ciuda conflictelor cu fratele său Theo, a chinurilor la care este supus din cauza sănătății sale mentale aflate în declin și a aventurii sale amoroase cu Marguerite, fiica gazdei unde locuiește, Vincent continuă să picteze, această ultimă perioadă a vieții sale fiind cea mai fructuoasă: produce o sută de picturi și desene. Este penultimul film al marelui regizor francez Maurice Pialat,  dedicat vieții unui artist pe care l-a admirat profund.

Ziua de sâmbătă, 10 iulie programează la Teatrul de Vară filmul ”La revedere idioților”/ ”Adieu les cons” în regia lui Albert Dupontel,

Comedia cu accente noir urmăreşte povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), care află că este bolnavă în stadiu terminal şi porneşte în căutarea fiul ei născut pe când era adolescentă şi la care a fost nevoită să renunţe imediat după naştere. În nebuneasca investigaţie, ea se intersectează cu Jean-Baptiste Cuchas (Albert Dupontel), un bărbat care suferă de o stare acută de extenuare psihică, şi Serge Blin (Nicolas Marié), un arhivist orb, de un entuziasm excesiv. Neobişnuitul trio se aventurează într-o călătorie hilară şi plină de peripeţii pentru a găsi copilul pierdut al lui Suze.

Final de FFF cu Edouard Bergeon

Ediția din acest an a Festivalului Filmului Francez de la Tîrgu Mureș se va încheia duminică seara cu proiecția filmului ”Chemarea pământului”/”Au nom de la terre”, regia Edouard Bergeon.

Filmul este inspirat de povestea reală a familiei regizorului și surprinde într-un portret emoționant evoluția lumii agricole franceze din ultimii 40 de ani. Pierre are 25 de ani când se întoarce din Wyoming pentru a-și regăsi logodnica și a prelua ferma familiei. Douăzeci de ani mai târziu, ferma a crescut, la fel și familia. Pare că zilele de tihnă, îndelung așteptate, au sosit în sfârșit. Însă datoriile încep să se acumuleze, iar Pierre este epuizat. Deși are tot sprijinul soției și copiilor, gândurile lui devin tot mai întunecate.

10 lei prețul de intrare

Toate filmele sunt în limba franceză, subtitrate în limba română. Biletele (10 lei/film) sunt disponibile la Casieria Cinema Arta Tg Mureș. De precizat faptul că nu trebuie prezentate acte medicale la intrare. În schimb, purtarea măștii, în schimb, este obligatorie pe toată durata evenimentului.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE