Home / Invatamant / FOTO: Blaga Rocks! Trei zile de comuniune, cunoaștere și bună dispoziție

FOTO: Blaga Rocks! Trei zile de comuniune, cunoaștere și bună dispoziție

”Tabăra de la Blaga”, proiect inițiat de prof. Cristina Drescan din cadrul Liceului Tehnologic ”Lucian Blaga” din Reghin, și-a consumat prima ediție în perioada 7-9 iulie.

De ce un asemenea demers?

Explicația ne-a fost oferită tocmai de inițiatorul teaberei cu puține zile ca ”Tabăra de la Blaga” să-și intre în drepturi.

„Pentru noi este foarte important să avem o comunitate. Este destul de frustrant să vezi că în pauze elevii comunică doar între ei, în sensul în care fiecare clasă e cam izolată de restul școlii. Prin activități de genul „Tabăra de la Blaga” dorim să reușim să combinăm aceste grupulețe și atunci probabil că lucrurile se vor schimba în bine”, a precizat prof. Cristina Drescan.

Pornită la drum cu un scop cât se poate de normal și abordabil, ”Tabăra de la Blaga”  a cuprins în prima zi ateliere lecției de limba germană și limba maghiară pentru începători, un atelier inedit de dansuri populare maghiare, precum și o activitate de team-buildin în curtea liceului. Activitățile nu s-au rezumat doar în spațiul liceului, Atelierul de pâine de la Muzeul Etnografic „Anton Badea” și vizitarea atelierului de viori  al familiei Bândilă fiind activitățile să le numim externe ale primei zile din cadrul ”Taberei Blaga”.

A doua zi a taberei a fost dedicată în totalitate naturii și mișcării grație drumeției pe „Via Transilvanica” ( Ținutul de Sus, între bornele 012-026.)

Vineri, 9 iulie, activitățile au fost de asemenea împărțite, în afara liceului (Tura de biciclete de la Pădurea Mociar, Detectivi în natură, cu Milvus Grup),  respectiv atelierele de dansuri populare românești,  dansuri latino, atelierul Green Charge, ora de limba engleză, atelierul de împâslit lâna și lecția de nutriție cu Orsolya Moldovan.

Întrebarea care se pune firesc este dacă și-a atins tabăra scopul. Răspuns l-am primit tot de la inițiatorul ei, prof. Cristina Drescan.

„Am avut așteptări mari care, spre surprinderea și bucuria noastră au fost depășite. Am făcut pași importanți către scopul propus, mai exact crearea comunității Blaga. Sunt mândră de toți voluntarii noștri, profesori și elevi. Mulțumesc partenerilor noștri fără de care programul nostru ar fost mai sărac. Așteptăm cu nerăbdare ediția a 2-a, care se va desfășura în luna august. Avem surprize pentru toți, incluzându-i și pe boboci. Blaga Rocks!”, a subliniat Cristina Drescan.

Ne vedem în august, la ediția a II-a a ”Taberei de la Blaga”

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Loteria de vaccinare COVID-19, în linie dreaptă!

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a semnat, în urmă cu câteva zile, Ordinul comun …