Home / Joburi / Rezervist voluntar în Armata României

Rezervist voluntar în Armata României

Până la data de 30.07.2021 se desfășoară recrutările pentru 775 de locuri de rezervist voluntar – maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi.  

Cetăţenii interesaţi de îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, trebuie să contacteze centrul militar din judeţul sau sectorul pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, în vederea obţinerii tuturor informaţiilor necesare.

Se pot înscrie cetăţeni cu sau fără pregătire militară.

Vă reamintim că în acest an au intrat în vigoare o serie de măsuri, dintre care cele mai semnificative sunt:

  • creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
  • creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;
  • eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului; 
  • eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
  • crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă. 

Informaţii suplimentare privind înscrierea candidaților, criteriile generale și specifice de recrutare, probele de selecţie eliminatorii, examinarea medicală, conţinutul dosarului de candidat se pot obţine la Biroul Informare Recrutare, cu sediul la Centrul Militar Judeţean Mureş, Târgu Mureş, strada Mihai Eminescu, nr. 29.

Telefon 0265250642 şi 0265217751 interior 224.

E-mail: recrutare_mures@mapn.ro.

Informaţii mai puteţi găsi şi pe site-urile oficiale la adresele:

www.recrutare.mapn.ro

www.Facebook.com/Centrul Militar Judeţean Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fizionova, soluții de top în Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului

Unul dintre cele mai moderne și eficiente centre medicale de Ortopedie, Traumatologie și Știința Sportului …