Noutăți despre Balul Palatului 2021! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 583 Vizualizări

Noutăți despre Balul Palatului 2021!

Ediția din acest an a Balului Palatului se va desfășura în perioada 17-24 noiembrie, în incinta Palatului Culturii din Târgu Mureș. Evenimentul este organizat de Asociația pentru Progres, Dezvoltare și Comerț ”Mercur” și va fi finanțat atât din bugetul Consiliului Județean Mureș (20.000 de lei), cât și din cel al Consiliului Local Târgu Mureș (34.200 de lei).

Dans, muzică, arhitectură și caritate

Potrivit anexei care însoțește proiectul de hotărâre aprobat de Consiliul Județean Mureș în data de 24 iunie, tradiția organizării Balului Palatului la Târgu Mureș a început în urmă cu patru ani, iar evenimentul este considerat a fi ”o îmbinare armonioasă între dans, muzică, arhitectură și caritate.”

”Din 2017, comunitatea mureșeană s-a îmbogățit cu un eveniment diferit – Balul Palatului. Dacă atunci, s-a donat Muzeului Județean Mureș un tablou al pictorului Aurel Ciupe, în 2018, donația din partea organizatorilor Balului Palatului s-a îndreptat către Biblioteca Județeană Mureș, un spațiu al comunității. Trei cărți vechi au ajuns în colecția Bibliotecii și stau la dispoziția celor interesați. În 2019, însă, donația a fost făcută către Filarmonica de Stat Târgu Mureș – patru partituri de Berlioz, Beethowen și Mozart au intrat, ca urmare a donației făcute de Balul Palatului, în patrimoniul Bibliotecii Filarmonicii. În anul 2021 se intenționează oferirea a două burse de merit”, se menționează în document.

De la vals vienez, la polka și cadril

Conform aceleiași surse, ediția din acest an a Balului Palatului va respecta, așa după cum a făcut-o și până acum, ”programul unor manifestări artistice de anvergură din țări cu tradiție” și va cuprinde suite de dansuri prezentate de cupluri de debutanți, adulți și copii.

”Vor fi interpretate celebrele dansuri vals vienez, vals lent, polka, cadril. În cadrul programului își fac loc nume importante ale muzicii clasice românești, dar și demonstrații ale unor renumiți dansatori sportivi profesioniști din județul Mureș. Coregrafii programului sunt binecunoscuții instructori de dans Katalin și Marton Janos Somodi, de la Clubul Sportiv Dance Art. Balul Palatului oferă posibilitatea celor prezenți să urmeze tradiționalul îndemn Alles Walzer, în sala Palatului Culturii”, se mai arată în descrierea evenimentului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE