Home / Invatamant / Cum a decurs prima zi de școală la Luduș

Cum a decurs prima zi de școală la Luduș

Distribuie

Eveniment deosebit de important în societatea românească, deschiderea anului școlar 2021-2022 a fost așteptată cu nerăbdare și cu oarecare temeri de elevi, părinți și cadre didactice, dar Ordinul comun nr. 196/1756 din 3 septembrie a clarificat lucrurile. Prezența fizică la școală a elevilor și  asigurarea tuturor condițiilor de către școli a luat o parte din responsabilitățile care, în anul școlar anterior, a căzut pe umerii părinților.

Mesaje optimiste

La Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș cu 849 de elevi repartizați în 33 de clase, din care 8 de clasa a IX-a și 59 de cadre didactice au fost prezenți preoții Constantin Savu și Demeter Henrietta și agentul principal de Poliție Ștefana Florea care au rostit scurte alocuțiuni, după care directorul Liceului, prof. Claudiu Ciucă a urat bun venit „bobocilor” din clasa a IX-a, după ce eleva Carmen Pop a intonat Imnul Național. Prof. Claudiu Ciucă a amintit că „Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș își deschide porțile pentru noul an școlar într-un moment în care începe o nouă etapă în viața elevilor din clasele a IX-a. Prin educație, omul primește o natură nouă, superioară. Școala nu este doar un loc în care se acumulează cunoștințe, ci locul în care deveniți oameni cu responsabilități noi”.

La Școala Gimnazială nr. 1 învață 553 de elevi în 27 de clase, din care 18 cu limba de predare română și nouă clase cu limba de predare maghiară în intervalul orar 8-14. Directorul școlii, prof. dr. Marcela Berar i-a primit pe elevi cu o școală bine pregătită din toate punctele de vedere. La festivitatea de deschidere la care au fost prezenți preoții Mihai Cercel și Szabo Attila și agentul de Poliție Diana Bucur, prof. dr. Marcela Berar a spus: „În luna septembrie a fiecărui an există o zi de mare importanță spirituală. Este ziua în care peste tot în țară se deschid larg porțile școlilor, iar inimile noastre vibrează de bucurie, de nerăbdare și de emoție. Urez celor care trec pentru prima dată porțile acestei școli un „Bine ați venit!” la noi în școală și îmi exprim bucuria revederii cu toți ceilalți la început de an școlar”.

În această toamnă, anul școlar la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” începe în condiții atipice din cauza amplelor lucrări de extindere și modernizare a locației școlii. În aceste condiții, cei 556 de elevi cuprinși în 15 clase de învățământ primar și 13 clase din ciclul gimnazial, cu cele 48 de cadre didactice sunt relocate în spațiul Școlii Gimnaziale nr. 1 și în Centrul PAPI. Directorul școlii, prof. drd. Adela Hagău, a urat elevilor și cadrelor didactice: „Să aibă răbdare, sănătate în așa fel încât să avem prezența fizică la școală la toate clasele pe un termen cât mai îndelungat. Ne dorim ca anul acesta să fie unul bun și generos cu noi pentru că provocări vor fi multe. Îi rog pe părinți să înțeleagă că timp de un an vom funcționa în condiții neobișnuite și de aceea noi trebuie să găsim sprijinul și înțelegerea lor. Primăria a suplimentat mijloacele de transport în comun pentru a asigura transportul elevilor. Aceștia vor primi abonamente subvenționate de Primărie. Tuturor, elevi, părinți și cadre didactice le urez mult succes!”.

Prof. Carmen Petac, directorul structurii de învățământ preșcolar „Căsuța Fermecată” care cuprinde toate grădinițele de copii din Luduș, la deschiderea noului an de învățământ, a precizat: „Am primit cu bucurie pe cei 392 de preșcolari din oraș. Ne-am pregătit cu toată responsabilitatea pentru acest moment, am finalizat la timp toate lucrările de reparații pe care ni le-am propus, am igienizat toate sălile de grupă, am asigurat mijloace moderne pentru activitățile noastre astfel încât să putem desfășura un proces didactic de calitate în așa fel încât copiii să pătrundă cu plăcere în lumea minunată a Grădiniței. Doresc tuturor un an școlar minunat, cu încredere și înțelepciune, cu sănătate și cu multă voie bună”.

Așa să fie!

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiții noi prin PNRR, pentru modernizarea infrastructurii educaționale din Corunca

Distribuie Primăria Comunei Corunca a demarat, în data de 12 martie 2024, două licitații, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.