Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Fertilizare inovativă, de la Timac Agro România

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Fertilizare inovativă, de la Timac Agro România

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Alexandra Ion, director regional pentru Transilvania Centru al companiei Timac Agro România, prezintă, în mini-interviul următor, rezultatele obținute la lotul demonstrativ cultivat special pentru ZIUA PORUMBULUI.

Reporter: Care este contribuția companiei Timac Agro România pentru lotul demonstrativ pregătit la Seuca?

Alexandra Ion: Lotul care se află la Seuca este un lot de porumb la care noi am contribuit cu o parte din fertilizarea de bază și după cum se vede este un lot care arată foarte bine. Ce-i drept, imaginea lui foarte frumoasă este întregită și de contextul climatic care ne-a favorizat în acest an.

Rep.: Ce noutăți propuneți fermierilor din zona Transilvaniei?

A.I.: Începând cu primăvara anului viitor venim pe piață cu soluții noi de fertilizare, respectiv cu soluții de fertilizare lichide care cu siguranță vor avea un impact în tehnologia fermierilor și despre care probabil vom vorbi mai pe larg începând cu anul viitor.

Rep.: Ce le-ați transmis fermierilor care au venit la Seuca?

A.I.: Le-am transmis numele unuia dintre produsele noi pe care le-am lansat, este un cuvânt pe care ne dorim ca fermierii să îl rețină pentru că va fi pe buzele multora începând cu anul viitor, și anume InFolen. Este un produs de fertilizare pe bază de azot, sulf și magneziu. De asemenea, am instat asupra importanței fertilizării de bază la absolut toate culturile, aici în mod special am discutat despre culturile ce urmează să fie implementate în perioada viitoare, respectiv cerealele păioase, dar importanța fertilizării de bază rămâne cheia unei producții bune. Un al treilea aspect pe care l-am menționat și care de asemenea îmi doresc foarte mult ca fermierii să îl conștientizeze este posibilitatea securizării culturilor prin aplicarea unor biostimulatori radiculari meniți să întărească rădăcina plantelor astfel încât să asigure o trecere foarte bună peste iarnă.

Rep.: Sunteți mulțumiți de rezultatele obținute la Seuca?

A.I.: Suntem foarte multumiți și aici în acest lot, și în general de faptul că avem clienți stabili care lucrează cu noi de la an la an și care au văzut și s-au convins de eficacitatea produselor noastre.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.