Orașul Luduș, mai bogat cu două grădinițe Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Orașul Luduș, mai bogat cu două grădinițe

Una dintre preocupările administrației publice locale este aceea de a demara procedurile de înscriere în evidențele de publicitate imobiliară a imobilelor aflate în proprietatea sa.

Conform prevederilor legislației actuale, Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ, domeniul public al orașului „este alcătuit din bunurile prevăzute în anexa nr. 4, precum și din alte bunuri de uz sau de interes public local, declarate ca atare prin hotărâri a Consiliului Local, dacă nu sunt declarate prin lege ca fiind bunuri de uz sau de interes public național ori județean”.

În Anexa nr. 4, la punctul 5 sunt specificate, printre altele, „terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea Consiliul Local și Primăria, precum și instituțiile publice de interes local cum sunt: teatrele, bibliotecile, muzeele, spitalele, policlinicile și altele asemenea”.

În Raportul de specialitate la proiectele de hotărâre privind înscrierea imobilelor „Grădinița cu Program Normal nr. 2” din strada Crinului și „Grădinița cu Program Prelungit nr. 1” din strada Vânătorilor, în evidențele de publicitate imobiliară în proprietatea orașului Luduș – domeniul public, Anca Năsăudean, șef Serviciu Investiții, Achiziții, Domeniu Public a propus Legislativului local să aprobe ca aceste două imobile să fie înscrise în domeniul public al Orașului Luduș, ca fiind bunuri de interes public local.

În ședința Consiliului Local din 31 august 2021, aleșii locali au aprobat ca cele două imobile, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 situată pe strada Vânătorilor nr. 31, cu teren în suprafață de 968 de metri pătrați și construcție C1 cu suprafața de 306 de metri pătrați, precum și Grădinița cu Program Normal nr. 2, situată pe strada Crinului nr. 38, cu teren în suprafață de 1.315 de metri pătrați și clădire cu suprafața de 178 de metri pătrați să fie înscrise în evidențele de publicitate imobiliară, în proprietatea Orașului Luduș – domeniul public.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE