Biserica ortodoxă din Chiheru de Jos, resfințită Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Biserica ortodoxă din Chiheru de Jos, resfințită

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit duminică, 3 octombrie, a XIX-a după Pogorârea Sfântului Duh, în parohia Chiheru de Jos, protopopiatul Reghin, prilej cu care a oficiat slujba de resfințire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, biserică păstorită de părintele paroh Florin Uilean, informează www.reintregirea.ro.

După oficierea Sfintei Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu s-a adresat credincioșilor prezenți afirmând următoarele: Admirând natura, care este oglinda lui Dumnezeu, frecventând biserica, ce este casa lui Dumnezeu, și dialogând cu Părintele ceresc prin rugăciune, vom afla Cine este El și, apoi, cine suntem noi. Suntem fiii Săi, rude de gradul întâi cu Dumnezeu. «Suntem din neamul lui Dumnezeu», cum zicea Sfântul Apostol Pavel. Tocmai de aceea îndrăznim să I ne adresăm familiar, numindu-L «Tatăl nostru», iubirea Lui paternă fiind superioară iubirii pe care o au părinții trupești pentru copiii lor. Iată de ce trebuie să-l iubim pe tot omul, încât dacă-i rătăcit, să-l povățuim, dacă-i căzut, să-l ridicăm, dacă-i necăjit, să-l mângâiem, și dacă ne-a greșit, să-l iertăm”.

În cadrul slujbei oficiate de ÎPS Irineu, diaconul Emil Moldovan a fost hirotonit preot pe seama parohiei Valea Izvoarelor, protopopiatul Târgu-Mureș. La finalul Sfintei Liturghii, în semn de aleasă recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă pe parcursul anilor, părintele paroh Florin Uilean a fost hirotesit întru sachelar. De asemenea, ostenitorilor și binefăcătorilor care au contribuit la înfrumusețarea și renovarea locașului de cult le-au fost oferite Diplome de aleasă cinstire.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE