Home / Invatamant / Creșă nouă la Târgu Mureș

Creșă nouă la Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat vineri, 15 octombrie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, exprimarea acordului în vederea realizarii investiției ”Construire creșă mare” în municipiul Târgu Mureș și predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a amplasamentului situat pe strada Milcovului nr. 1-5 înscris în CF nr. 142155 Târgu Mureș, număr cadastral 142155. Totodată, consilierii locali au decis că predarea respectivului amplasament se va face pe baza unui protocol încheiat între Municipiul Târgu Mureș și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI, și l-au desemnat pe primarul Sóos Zoltán pentru semnarea acestuia.

Hotărârea a fost inițiată de primarul municipiului Târgu Mureș, Sóos Zoltán, iar investiția are la bază Ordinul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației nr. 1207 din 26 august 2021 prin care a fost aprobată realizarea de două creșe în municipiul Târgu Mureș. De asemenea, printr-o adresă din data de 31 august 2021, CNI a solicitat Primăriei municipiului Târgu Mureș transmiterea documentelor necesare aprobării indicatorilor tehnico-economici, printre care si o hotărâre de Consiliul Local.

”La capitolul Educație, planurile Guvernului au fost introducerea costului standard pentru antepreșcolari: “asigurarea finanțării per elev pentru învățământul antepreșcolar, conform prevederilor legale, începând cu anul școlar 2021/2022”, “extinderea rețelei de creșe în sistemul public, astfel încât să crească rata de cuprindere a copiilor cu vârste între 0-3 ani”, se arată în Referatul de aprobare a hotărârii, document avizat de ing. Horaţiu Lobonţ, director executiv adjunct al Direcției Școli din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, 19.

Alex TOTH

Citeste si:  Director general nou la Delgaz Grid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Evoluția din ultimele 10 zile a ”valului 5” în Târgu Mureș

Luni, 24 ianuarie, municipiul Târgu Mureș avea o rată de incidență COVID-19 de 8,46 reprezentând …