Home / Sanatate / Caravana vaccinării continuă la Târgu Mureș! Programul pe cartiere

Caravana vaccinării continuă la Târgu Mureș! Programul pe cartiere

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat luni, 25 octombrie, că în perioada viitoare Caravana vaccinării fără programare va continua la nivelul municipiului Târgu Mureș.

Potrivit prefectului județului Mureș, imunizarea împotriva COVID-19 se va face cu vaccin Johnson & Johnson, iar programul Caravanei din zilele viitoare este următorul: marți, 26 octombrie – în cartierul Dâmbu Pietros, lângă Ansamblul ”Mureșul”, miercuri, 27 octombrie – în cartierul Tudor Vladimirescu, la Parcul Diamant, joi, 28 octombrie – în cartierul Tudor Vladimirescu, la Parcul Albastru, lângă clădirea E.ON, și vineri, 29 octombrie – în cartierul Unirii, la parcarea Palas. În aceste zile, caravana va funcționa între orele 12.00 – 16.00. Totodată, duminică, 31 octombrie, târgumureșenii care doresc să se imunizeze împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt aștepați, între orele 10.30 – 13.00, în cartierul Tudor în fața Catedralei “Învierea Domnului” din zona intersecției Fortuna.

Mesaj pro vaccinare

Acțiunea este organizată de Instituția Prefectului – Județul Mureș, Serviciul Județean de Ambulanță Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale Mureș. Pentru imunizare, care este gratuită, nu este nevoie de programare, ci doar de un act de identitate valabil.

“Continuăm să ducem caravana vaccinării cât mai aproape oameni. După startul de succes dat pe 24 octombrie în fața Catedralei Mari, în următoarele două săptămâni vom fi prezenți în cartiere și în preajma altor biserici. Îi îndemn pe toți mureșenii care nu s-au vaccinat până în prezent să facă acest lucru. Vaccinarea este singura soluție la îndemână pentru a opri pandemia”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Pentru a reduce timpul de așteptare, organizatorii caravanei recomandă persoanelor doritoare să se prezinte cu “Formularul de exprimare a acordului informat pentru adulți” și “Chestionarul de triaj vaccinare adulți” completate, dacă acest lucru este posibil, documentele respective putând fi descărcate de pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/ .

Campania de vaccinare fără programare va continua și în celelalte cartiere ale municipiului Târgu Mureș, în săptămâna 1-7 noiembrie, după un program care va fi anunțat ulterior.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Patinoarul, pregătit pentru ludușeni

Una dintre atracțiile oferite de sezonul hibernal este patinajul, acea plutire lină și grațioasă pe …