Corneliu Florin Buicu, deputat: ”PSD își asumă responsabilitatea guvernării” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Corneliu Florin Buicu, deputat: ”PSD își asumă responsabilitatea guvernării”

PSD își asumă responsabilitatea guvernării, într-un moment critic pentru țară, cu unica misiune de a asigura stabilizarea economică, sanitară și socială.

În acest sens, PSD are deja un program de urgență cu 100 de soluții. Pentru a-l aplica eficient și a readuce normalitatea în viața românilor PSD își asumă răspunderea preluării unor domenii-cheie pentru guvernarea țării.

În discuțiile pentru formarea unui nou guvern pentru PSD esențial este programul de guvernare care trebui să se bazeze pe un plan de măsuri coerent și predictibil, acceptat la nivel social si economic, realizat cu specialiștii din domeniul medical, partenerii sociali și mediul de afaceri.

Cele 100 de soluții propuse de PSD includ deja măsuri rezultate în urma consultărilor cu specialiștii din domeniul medical, liderii confederațiilor sindicale, membrii importanți ai mediului de afaceri, reprezentanții sistemului de educație public și privat, precum și cu reprezentanții HoReCA.

PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier fiindcă este cel mai mare partid din Parlament, are cele mai bune soluții pentru administrarea țării în această perioadă de criză și consideră ca această poziție este o pârghie importantă pentru aplicarea măsurilor din programul de guvernare.

Măsurile urgente pentru stabilizarea țării vin cu un set de 100 de soluții propuse de PSD pentru următorul guvern

Din acest pachet de soluții PSD pentru Romania, fac parte, fără a se limita la acestea:

Măsuri urgente pentru combaterea pandemiei

– Accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală.
– Constituirea unității de achiziție, stocare și distribuție a medicației specifice pacienților COVID-19.
– Extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale, pe o perioadă definită de timp.
– Susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Coerciția să nu fie impusă demagogie și diverse artificii legislative. Regândirea conceptului campaniei de informare privind vaccinarea, adaptarea acesteia pentru diversele categorii sociale, dar și în funcție de zonele țării (rural-urban).
– Extinderea rolului medicilor de familie și organizarea unor centre ambulatorii de evaluare și tratare a pacienților COVID-19 pentru a scădea presiunea de la nivelul spitalelor.
– Pachet de informații ușor accesibil pentru toți cetățenii: ce fac dacă am un test pozitiv, dacă sunt contact al unui caz pozitiv? Unde mă adresez? Când și unde mă prezint la medic? De unde procur medicația necesară?

Măsuri urgente pentru accesul copiilor educație:

– Asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic. Cele 159 de zile de școală on-line derulate în cursul anului trecut au avut un impact negativ imens asupra elevilor, au condus la creșterea abandonului școlar, la reducerea drastică a calității actului educațional si au influențat negativ dezvoltarea psihica si fizica a copiilor.
– Descentralizarea reală a deciziilor privind închiderea unităților de învățământ la nivelul consiliului de administrație al școlii, cu avizul autorității de sănătate publică și consultarea tuturor factorilor implicați. Necesitatea introducerii unor criterii clare, care vizează atât nivelul de infectare dintr-o localitate, gradul de vaccinare al profesorilor și părinților, dar și posibilitățile reale ale fiecărei școli de asigurare a desfășurării activității școlare în siguranță.
– Testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic trebuie realizată săptămânal. Operaționalizarea programului Ministerul Educației privind testarea efectivă în școli, cu personal instruit în acest sens, este prioritară. Achiziția de teste trebuie făcută transparent și trebuie să țină seama de calitatea corespunzătoare a acestora, dar și de nevoile reale ale sistemului educațional.

Măsuri urgente pentru combaterea creșterii prețurilor:

– PLAFONAREA PREȚURILOR la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Plafonarea prețurilor la valoarea medie a primelor 6 luni ale anului 2021.
– Asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020.

Corneliu Florin Buicu, deputat PSD

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE