Propunere: SRI, rapoarte (și) către primarii municipiilor reședință de județ! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 467 Vizualizări

Propunere: SRI, rapoarte (și) către primarii municipiilor reședință de județ!

Senatorul liberal Cristian Chirteș a anunțat miercuri, 10 noiembrie, că ”împreună cu mai mulți colegi din Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, în calitate de președinte”, a inițiat o propunere legislativă ”prin care primarii să devină beneficiari legali ai informațiilor de securitate națională.”

”Astăzi în Parlament a fost depusă inițiativă legislativă care prevede includerea primarilor de sector ai municipiului București și a primarilor municipiilor reședință de județ, pe lista beneficiarilor legali de informații din domeniul securității naționale, prevăzuți la articolul 11 din Legea nr. 51/1991. De asemenea, schimbările aduse propun înlocuirea sintagmei ”conducătorilor consiliilor județene, respectiv al Consiliului General al municipiului București” cu ”președinților consiliilor județene”, pentru clarificarea în mod limitativ a beneficiarilor de informații prevăzuți de lege”, a scris, pe pagina sa de Facebook, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI.

Totodată, senatorul Cristian Chirteș a mai arătat că ”propunerea Comisiei a fost făcută în temeiul articolului 5, alineat 4 din Hotărârea Parlamentului nr. 30/1993, republicată, conform căruia Comisia poate iniţia proiecte de legi în domeniul securităţii naţionale”, respectiv că inițiativa ”vine în sprijinul eficientizării activității primarilor marilor municipii, pentru respectarea practicii democratice în exercitarea atribuțiilor acestora, a statului de drept, pentru dezvoltarea comunităților locale, precum și pentru protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE