Home / Invatamant / Buget majorat pentru o școală din Luduș

Buget majorat pentru o școală din Luduș

În acest an școlar, Școala Gimnazială nr. 1 din Luduș care în anii trecuți funcționa doar cu program de zi a fost obligată de împrejurări să găzduiască elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” a cărui sediu a intrat în lucrări ample de renovare și extindere. Evident, elevii acestei școli au program de după amiază care se prelungește până la orele înserării. Tocmai în aceste condiții, instalația electrică de iluminat în exterior nu mai funcționează în mod corespunzător. Printr-o adresă trimisă Primăria orașului Luduș, directorul școlii, prof. dr. Marcela Berar și contabilul ec. Loredana Brustur, au solicitat majorarea bugetului școlii cu suma de 7.000 lei la secțiunea Funcționare.

„Este necesară schimbarea vechilor lămpi, a unor cabluri de alimentare și tablouri electrice. Datorită faptului că Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș își desfășoara cursurile în incinta școlii noastre, cu program de după masă, este necesară iluminarea exterioară a clădirilor, a terenului de sport și a curții, pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice, precum și pentru desfășurarea orelor de sport de pe teren”, se precizează în adresă. După ce Maria Suciu, șef Birou BFCRU în Primăria orașului Luduș a specificat: „Suma se alocă prin redistribuire de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” de pe „Secțiunea de Dezvoltare”, prin diminuare cu suma de 7.000 lei la obiectivul de investiții „Reabilitare gard din spatele sălii de sport și a sălii festive” pentru care s-au alocat bani din bugetul local și unde nu se utiliza întreaga sumă alocată”, aleșii locali au aprobat rectificarea bugetară în ședința Consiliului Local din 23 noiembrie 2021. Lucrarea este în curs de finalizare după cum ne-a comunicar directorul școlii, prof. dr. Marcela Berar.

Citeste si:  ”Școala mea de vis”, concursuri pentru elevii din Târgu Mureș

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect de extindere pentru Therezia Prodcom

Reprezentanții SC Therezia Prodcom SRL, titulara Planului Urbanistic Zonal care creează cadrul pentru ”Introducere în …