Primul mureșean din istorie care participă la un Campionat Mondial de Darts Eveniment
  • Anamaria Marcu
  • 0 comentarii
  • 2959 Vizualizări

Primul mureșean din istorie care participă la un Campionat Mondial de Darts

Anul nou începe cu o competiție de darts, și nu cu orice competiție, ci cu Campionatul Mondial WDF 2022, Campionatul Mondial de Darts.

Județul Mureș este casa multor sportivi talentați, așa cum am spus de multe ori. De data aceasta ne mândrim cu Kadar Laszlo, care ne va reprezenta orașul, județul, regiunea și țara la Campionatul Mondial de Darts din 2022.

A început să joace darts încă din 1999. Aruncă cu mâna dreaptă, are 1.72 și 82 de kilograme, conform Fedarației Române de Darts (http://www.federatiedarts.ro/profil/laszlo-kadar-9.html) . Kadar Laszlo are 52 de ani și este legitimat la CS Helios Târgu Mureș. Este profesor de educație fizică și sport la Școala Profesională „Gheorghe Șincai” din comuna Râciu și în lumea dartsului este poreclit „THE TEACHER”.

Kadar Laszlo s-a calificat în ultimii 32 la Romanian Open Men din 2020, învingându-l pe englezul Aaron Turner. Mai apoi, a ajuns între ultimii 16 după ce l-a înfrânt pe danezul Brian Løkken și a ajuns în optimi concurând cu englezul Wayne Halliwell, pe care l-a înfrânt cu scorul de 4-0. Astfel, e lesne de înțeles că s-a calificat în semifinale unde a înfrânt un alt englez, de data aceasta pe Antony Allen, iar finala a disputat-o contra lui Nick Kenny din Țara Galilor, care l-a și înfrânt.

Anul acesta, în 2021, Laszlo Kadar a participat la Apatin Open Men, turneu ce ce organizează în fiecare an, începând din 2010, de Federația Mondială de Darts. Pe scurt, Laszlo a câștigat turneul de anul acesta. În șaisprezecimi l-a învins pe ungurul Balazs Pazonyi, în optimi pe croatul Pero Ljubic, în semifinale pe ungurul Gabor Takacs și în finală pe sârbul Oliver Ferenc. Toate aceste informații sunt furnizare de Federația Mondială de Darts, precum și faptul că Laszlo Kadar este cel mai bun jucător de darts din europa de est și pe locul 57 în ierarhia internațională din lume.

Campionatul Mondial Lakeside WDF din 2022 va fi primul Campionat Mondial organizat de Federația Mondială de Darts, desfășurat la Lakeside Country Club din Frimley Green, comitatul Surrey, Anglia.

„La prima participare a unui jucător român pe legendara scenă de la Lakeside, Laszlo Kadar îl va întâlni în primul tur al celei mai importante competiții WDF din lume pe suedezul Andreas Harrysson. Câștigătorul acestui meci îl va întâlni pe favorit – nr.9 – Richard Veenstra.

Abia așteptăm să-l vedem la treabă pe Laszlo “The Teacher” Kadar! Hai Laci Hai Romaniaeste mesajul postat pe Faebook de Federația Română de Darts.

Competiția începe pe 1 ianuarie anul viitor, de la ora 13:00, iar Laszlo Kadar va juca al cincilea meci contra lui Andreas Harrysson, din Suedia.

Îi mulțumim pentru onoarea aceasta și îi urăm multă multă baftă!

Anamaria Luisa MARCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE