Home / Comune / Râciu / Noapte de veghe și rugăciune la Râciu

Noapte de veghe și rugăciune la Râciu

Parohia Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râciu, protopopiatul Târgu Mureș-Râciu, a organizat în data de  14 ianuarie, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, și a Preasfinției Sale Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, noaptea de veghe și rugăciune cu tema “Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune”.

„Programul liturgic a încercat să cuprindă cât mai mult din bogăția spirituală a Bisericii Catolice. În debutul acestuia a luat cuvântul Preasfinția Sa Cristian care a ținut o prelegere despre sinodalitate, împărtășind idei despre comuniune, participare și misiunea activă a fiecăruia dintre noi în viața Bisericii. Primul moment de rugăciune a fost Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit bizantin prezidată de Episcopul Auxiliar, alături de acesta au concelebrat preoți din Arhieparhie și din alte Eparhii greco-catolice precum Cluj și Oradea, iar răspunsurile au fost oferite de grupul tinerilor din parohia Râciu. După Sfânta Liturghie a fost oficiat „Paraclisul Maicii Domnului”, care este un canon de mângâiere Către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”, au precizat reprezentanții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Momente speciale

Printre momentele speciale s-au numărat „Acatistul Fericiților Martiri”, rugăciune închinată celor șapte Episcopi Martiri Greco-Catolici, declarați Fericiți de Papa Francisc, la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie în rit latin celebrată de Pr. Iosif Mihăeș din Parohia Băița, județul Bihor, „Adorația Euharistică”, și nu în ultimul rând rugăciunea Rozariului, moment în care s-a recitat „Rozariul de Bucurie”, „Rozariul de Durere”, „Rozariul de Mărire” și „Rozariul de lumină”. „Aflându-ne în imediata apropiere a săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor s-a rostit o cunună de rugăciuni cu această intenție, pentru ca dorința Mântuitorului ca toți să fie una să se împlinească. În încheiere s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit bizantin. Toți cei prezenți au implorat-o ocrotirea Maicii Domnului, cântând Litania Lauretană și primind Binecuvântarea Domnului prin mijlocirea preoților prezenți”, informează Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Printre participanți s-a numărat și primarul comunei Râciu, Ciprian Belean, care a descris evenimentul ca fiind „o seară deosebită și o întâlnire frumoasă cu Presfințitul Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la parohia greco-catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râciu păstorită de preotul paroh Toader Dulău”.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Oaspete de seamă pentru credincioșii greco-catolici din Luduș

Credincioșii greco-catolici din Luduș l-au avut oaspete luni, 25 aprilie, a doua zi de Paști, …