Home / Comune / Râciu / Noapte de veghe și rugăciune la Râciu

Noapte de veghe și rugăciune la Râciu

Distribuie

Parohia Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râciu, protopopiatul Târgu Mureș-Râciu, a organizat în data de  14 ianuarie, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, și a Preasfinției Sale Cristian, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, noaptea de veghe și rugăciune cu tema “Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare și misiune”.

„Programul liturgic a încercat să cuprindă cât mai mult din bogăția spirituală a Bisericii Catolice. În debutul acestuia a luat cuvântul Preasfinția Sa Cristian care a ținut o prelegere despre sinodalitate, împărtășind idei despre comuniune, participare și misiunea activă a fiecăruia dintre noi în viața Bisericii. Primul moment de rugăciune a fost Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit bizantin prezidată de Episcopul Auxiliar, alături de acesta au concelebrat preoți din Arhieparhie și din alte Eparhii greco-catolice precum Cluj și Oradea, iar răspunsurile au fost oferite de grupul tinerilor din parohia Râciu. După Sfânta Liturghie a fost oficiat „Paraclisul Maicii Domnului”, care este un canon de mângâiere Către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”, au precizat reprezentanții Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Momente speciale

Printre momentele speciale s-au numărat „Acatistul Fericiților Martiri”, rugăciune închinată celor șapte Episcopi Martiri Greco-Catolici, declarați Fericiți de Papa Francisc, la 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie în rit latin celebrată de Pr. Iosif Mihăeș din Parohia Băița, județul Bihor, „Adorația Euharistică”, și nu în ultimul rând rugăciunea Rozariului, moment în care s-a recitat „Rozariul de Bucurie”, „Rozariul de Durere”, „Rozariul de Mărire” și „Rozariul de lumină”. „Aflându-ne în imediata apropiere a săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor s-a rostit o cunună de rugăciuni cu această intenție, pentru ca dorința Mântuitorului ca toți să fie una să se împlinească. În încheiere s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit bizantin. Toți cei prezenți au implorat-o ocrotirea Maicii Domnului, cântând Litania Lauretană și primind Binecuvântarea Domnului prin mijlocirea preoților prezenți”, informează Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Printre participanți s-a numărat și primarul comunei Râciu, Ciprian Belean, care a descris evenimentul ca fiind „o seară deosebită și o întâlnire frumoasă cu Presfințitul Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, la parohia greco-catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râciu păstorită de preotul paroh Toader Dulău”.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

sursa foto basilica.ro

Icoana Pantocrator de 150 de metri pătrați montată în Catedrala Națională. Asamblarea mozaicului a durat 6 luni

Distribuie S-a încheiat montarea Icoanei Pantocrator din turla principală a Catedralei Naționale. Realizarea monumentalei icoane …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.