Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Schitul din Stânceni Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor la Schitul din Stânceni

Credincioși de confesiuni diferite, (catolică, ortodoxă, adventistă) şi rituri (bizantin-român şi latin) și-au dat întâlnire sâmbătă, 22 ianuarie la Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor găzduită de Schitul din Stânceni, informează www.bisericaromanaunita.ro prin vocea părintelui Cornel Dîrle, Rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major de la Stânceni.

Printre momentele importante s-au numărat introducerea făcută de Maica Eliane, gazda întâlnirii cu privire la tema anuală a Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, precum și prezentarea câte date statistice, conform celui mai recent recensământ, despre diferitele confesiuni prezente în comuna Stânceni şi în judeţul Mureş.

De asemenea, părintele Protopop greco-catolic Adrian Lung (Subcetate, HG) a prezentat demersul sinodal pe care Biserica Catolică, în ansamblul său, de curând l-a iniţiat, prilej cu care a amintit şi de recenta declarare a Sfântului Irineu din Lyon (+ 202) ca doctor unitatis Ecclesiae de către papa Francisc.

„Intervenţiile participanţilor, invitaţi de către Maica Eliane s-au rezumat la  experienţe personale în ce priveşte raporturile cu creştini de alte confesiuni, eventual aspecte edificatoare din punct de vedere spiritual. Remarci interesante, datorate şi îndelungatei experienţe pastorale, a avut Părintele ortodox Gheorghe Oană (Subcetate, HG) şi o mărturie edificatoare am ascultat din partea mai tânărului Părinte ortodox Adrian Stoian (Topliţa, HG). Părintele Zoltan David, parohul romano-catolic din comuna Stânceni, a prezentat maniera în care enoriaşii săi trăiesc realitatea pluriconfesională (şi etnică), în multe cazuri în familii mixte. La finalul intervenţiei sale a propus o rugăciune cu un conţinut cu adevărat ecumenic şi cu o specificitate spirituală apuseană, către Inima lui Isus”,  a precizat pr. Cornel Dîrle.

Potrivit acestuia, ziua mai cuprins celebrarea vecerniei, urmată de o scurtă prezentare a originii zilelor de rugăciune pentru unitatea creştinilor, precum și a tematicii din acest an – „Am văzut steaua lui în răsărit şi am venit să i ne închinăm”, o scurtă meditaţie încheiată cu rugăciunea propusă pentru cea de cincea zi din octavă de către autorii tematicii. La final, soții Sandor şi Ionela Bacîrcea din Stânceni, familiei mixtă, romano-catolică și ortodoxă, au fost primiţi în Fraternitatea Sfântul Ilie, printr-o rugăciune de binecuvântare primită în faţa icoanei învierii.

Sursă foto: www.bisericaromanaunita.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE