Home / Cultură / Mureș: Concurs internațional de caricatură pe tema rabarburei

Mureș: Concurs internațional de caricatură pe tema rabarburei

Preşedintele Asociaţiei Transilvania Cloud, Mircea Muntean, a anunţat joi, 27 ianuarie, că s-a dat startul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Internaţional de Caricatură Rabarabura, care va avea temă „Rabarbura – Nu doar o plantă!”, acesta fiind primul concurs de acest gen din lume organizat pe marginea acestei plante.
„Am dat startul celei de-a IV-a ediţii a concursului internaţional de caricatură Rabarbura, care va avea ca temă ‘Rhubarb – Not just a plant!’. Dată fiind perioada de pandemie, lucrările vor fi încărcate de pe web-site-ul concursului până în data de 17 aprilie 2022. Fiecare artist poate încărca maximum cinci desene animate după crearea unui cont cu nume de utilizator şi parolă la https://cartoons.rababura.ro. Vor fi acceptate numai lucrări originale (create pentru acest concurs), iar tehnicile folosite la realizarea desenelor animate sunt la nivelul participanţilor”, a precizat Mircea Muntean, primul producător de rabarbură în cultură organizată din România.
Concursul Internaţional de Caricatură Rabarabura va acorda 500 de euro pentru Premiul I, 300 de euro pentru Premiul II şi 200 de euro pentru Premiul III, plus o serie de premii ale sponsorilor.
Preşedintele juriului este caricaturistul Gabriel Rusu, artist recunoscut la nivel internaţional, faza de preselecţie va avea loc în perioada 20-24 aprilie, în urma căreia 50 de caricaturi vor intra în selecţia finală, programată în data de 27 aprilie.
„Organizatorul nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru eventualele încălcări ale drepturilor de autor, responsabilitatea exclusivă pentru drepturile de autor revine celui care a trimis desenul animat. Desene animate care vor câştiga premiul I, II şi III vor fi trimise obligatoriu în versiune originală organizatorului. Prin depunerea lucrărilor la Concursul Internaţional de Desene Animate cu Rabarbură 2022, artistul acceptă deciziile juriului şi regulile stabilite”, a precizat Mircea Muntean.
Prima ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură Rabarabura a avut loc în 2019, atunci fiind înscrise aproape 300 de lucrări realizate de 129 de artişti din 34 de ţări. 

Citeste si:  Veste bună. Legea privind protecția animalelor a fost publicată în Monitorul Oficial

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …