INTERVIU. Proiecte importante pentru Sângeorgiu de Pădure Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 163 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante pentru Sângeorgiu de Pădure

Primarul orașului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila Zoltán, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat informații cu privire la proiectele depuse în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse în vedea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Inveștiții ”Anghel Saligny”.

Csibi Attila Zoltán: Proiectele depuse de către autoritatea publică locală Oraș Sângeorgiu de Pădure, în vederea obținerii finanțării prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” sunt următoarele: ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în Orașul Sângeorgiu de Pădure, Județul Mureș” și ”Înlocuire pod peste pârâul Cușmed, Orașul Sângeorgiu de Pădure, Județul Mureș”.

Rep.: Vă rog să prezentați valoarea proiectelor, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră.

C.A.Z.: Valoarea proiectelor depuse spre finanțare este următoarea: ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere în Orașul Sângeorgiu de Pădure, Județul Mureș”: 25.000.180 de lei, din care contribuție proprie de 441.970 de lei, iar ”Înlocuire pod peste pârâul Cușmed, Orașul Sângeorgiu de Pădure, Județul Mureș”: 3.982.687 de lei, din care contribuție proprie de 349.031 de lei.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați/enumerați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți.

C.A.Z.: Principalele trei realizări după depunerea jurământului de primar au fost următoarele: semnarea contractelor de finanțare prin Compania Națională de Investiții aferent investițiilor ”Construire Sală de Sport cu Tribună 180 de locuri” și ”Construire Bazin de Înot didactic” în orașul Sângeorgiu de Pădure, prima investiție fiind în stare avansată de execuție, iar a doua fiind în faza de proiectare; ”Modernizarea rețelei de străzi în Orașul Sângeorgiu de Pădure, Județul Mureș”, investiție finalizată în septembrie, anul 2021, prin care s-au asfaltat 23 de tronsoane de străzi în oraș; înființarea creșei la nivel de localitate, care funcționează din luna aprilie 2021.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

C.A.Z.: Principalele măsuri luate pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2 la nivelul localității noastre au fost cele impuse prin hotărârile, ordinele emise de autoritățile competente în domeniu, Ministere și Comitetul Național pentru Situații de Urgență, etc. Pe lângă asigurarea respectării tuturor măsurilor impuse de reglementările în domeniu, autoritatea publică locală a depus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Operațional Competivitate două investiții care constau în achiziționarea echipamentelor TIC – Tehnologia Informației și Comunicațiilor, pentru susținerea procesului de învățare în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-COV-2, pentru dotarea infrastructurii școlare din Sângeorgiu de Pădure și dotarea unităților de învățământ din oraș cu echipamente de protecție medicală, pentru prevenirea răspândirii coronavirus SARS-CoV-2. Totodată, s-a înființat Centrul de vaccinare în orașul Sângeorgiu de Pădure, care funcționează cu un număr de personal de 30 de angajați – prestatori de servicii începând cu luna aprilie 2021, fiind administrate, până în prezent, 9.576 de vaccinuri Pfizer.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

C.A.Z.: Bugetul Local al Orașului Sângeorgiu de Pădure pe anul 2021 a fost de 22.673.000 de lei, care a acoperit principalele necesități ale orașului, însă unde ideile realizabile îmbinate cu posibilitățile reale ale unei localități sunt nenumărate, se putea și mai mult.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE