INTERVIU. Proiecte în valoare de 27 milioane pentru Apold Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte în valoare de 27 milioane pentru Apold

Primarul comunei Apold, Gabriel Mureșan, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a expus informații cu privire la proiectele depuse în ceea ce privește obținerea de finanțări prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Totodată, primarul comunei Apold a explicat cum a reușit să gestioneze pandemia de COVID-19 la nivelul comunei și a menționat care au fost principalele măsuri luate în vederea prevenirii și răspândirii virusului.

Reporter: Vă rog să enumerați proiectele depuse recent în vederea obținerii de finanțări prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Gabriel Mureșan: În vederea obținerii de finanțare prin intermediul programului Național de investiții ,,Anghel Saligny” s-au depus două proiecte: ,,Reabilitare și modernizare DC 56 Apold – Daia și DC 56 A spre Vulcan, în comuna Apold, județul Mureș” și ,,Extindere/ modernizare rețea de alimentare cu apă potabilă și realizarea de branșamente în comuna Apold, județul Mureș.”

Rep.: Vă rog să prezentați valoarea proiectelor, precum și cuantumul cofinanțărilor asigurate de către instituția dumneavoastră.

G.M.: Pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare DC 56 Apold – Daia și DC 56 A spre Vulcan, în comuna Apold,  județul Mureș” valoarea totală a fost de 16.833.000 de lei, iar valoarea finanțării locale a fost de 370.000 de lei și pentru proiectul ,,Extindere/modernizare rețea de alimentare cu apă potabilă și realizarea de branșamente în comuna Apold, județul Mureș” valoarea totală a fost de 10.142.000 de lei, iar valoarea finanțarii locale a fost de 488.000 de lei.

Rep.: La aproximativ un an de la depunerea jurământului de primar, vă rog să prezentați care au fost principalele trei realizări ale instituției pe care o conduceți.

G.M.: La un an de la depunerea jurământului, principalele realizări ale instituției sunt: modernizarea școlii din satul Daia – anvelopat clădirea, dotare cu încălzire centrală, pavarea curții aferente școlii, reabilitat și asfaltat câteva străduțe în satul Saeș, rezolvarea problemelor privind fluctuațiile de curent electric în satul Apold și introducerea internetului prin fibră optică în satele Daia și Vulcan.

Rep.: Cum ați gestionat pandemia de COVID-19 la nivelul localității dumneavoastră? Care au fost principalele măsuri luate în acest sens?

G.M.: Administrația locală a funcționat pe toată perioada pandemiei, asigurând condițiile pentru accesul tuturor cetățenilor la informațiile sau serviciile pe care le-au solicitat, activitatea desfășurându-se normal. Prin compartimentul Asistență Socială s-a asigurat sprijinirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități imobilizați la domiciliu și a celor aflați în carantină prin procurarea produselor necesare. Au fost dotate toate instituțiile publice de pe raza comunei – primărie, școli, grădinițe – cu dezinfectante, măști, mănuși și tot ce a fost necesar pentru buna desfășurare a activității. Comitetul local pentru situații de urgență a monitorizat permanent și monitorizează în continuare situația pandemiei, informează populația privind măsurile care trebuie respectate.

Rep.: Care a fost bugetul instituției dumneavoastră pe anul 2021 și în ce măsură acest buget a reușit să acopere necesitățile?

G.M.: Bugetul local pe anul 2021 a fost în valoare de 24.954.000 de lei și nu a reușit să acopere toate necesitățile.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE