Oră de desen, la Galeria de Artă Maghiară Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 392 Vizualizări

Oră de desen, la Galeria de Artă Maghiară

Un grup de elevi ai clasei a VII-a de la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș, însoțiți de Bantta Annamária, profesor de desen, au efectuat miercuri, 23 februarie, o vizită la Galeria de Artă Maghiară aflată în incinta Palatului Culturii din Târgu Mureș.

”După turul ghidat realizat de Erika Oniga, muzeograf la Secția de Artă a muzeului, i-am provocat pe micii artiști să se lase inspirați de tablourile expuse și să transpună în cuvinte sau în culori ceea ce simt ei privindu-le”, au informat reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

„Kardos Gy. 1886 – Acest tablou este foarte frumos, cuprinde atât de multe emoții, încât este imposibil de descris în cuvinte. Fiecare figură are propriul stil, propria autenticitate, când privesc tabloul, acesta reflectă durere și dispreț în același timp. Este bogat în detalii și cuprinde multă emoție. Anatomia perfectă a figurilor, durerea și tristețea de pe fețele lor este pur și simplu înfiorătoare. Mâinile și fețele sunt perfecte, în timp ce privesc tabloul, se formulează multe gânduri și emoții în același timp, durerea, nu neapărat fizică, ci spirituală, mila de pe fețele celor doi bărbați îmbrăcați, multe întrebări sunt puse în același timp, nu numai celor doi bărbați, ci și privitorilor. Admir modul în care pictorul se joacă cu contrastele și cu lumina. Realismul este uimitor, ca o fotografie din zilele noastre. Este imposibil să desenez acest tablou, oricât de mult m-aș uita la el, este dificil chiar și să scriu despre el”, a afirmat Birton Boróka Csenge, elevă în clasa a VII-a D.

„Dragă Jenő Koszkol, dați-mi voie să vă spun despre toate lucrurile care îmi plac în acest tablou. În primul rând, vreau să-i spun acestui om minunat care a pictat această frumoasă operă de artă: Ei bine, dacă v-aș întâlni, v-aș întreba cum ați pictat această operă de artă? Serios, nu am cuvinte să vă spun, acest tablou m-a inspirat cu adevărat. Vă mulțumesc!”, a spus Májai-Varga Kriszta, elevă în clasa a VII-a D.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE