Dezbatere despre criza natalității Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Dezbatere despre criza natalității

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul târgumureșean Unirii a găzduit sâmbătă, 19 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, conferința intitulată „Criza natalității vs. Criza societății: Pași către viață”.

Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de tineret și biroului de cateheză – Structura de tineret pentru județul Mureș în colaborare cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș. Printre invitați s-au numărat dr. Claudiu Molnar, cadru didactic al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) Târgu-Mureș și medic primar obstetrică-ginecologie, și Tabita Botoi, coordonatorul Biroului pentru viață al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia și coordonatorul centrului „Pro Vita” Alba Iulia de informare și consiliere pre și post avort a femeilor și adolescentelor aflate în criză de sarcină. De asemenea, a participat și Mihai Dumitrescu, inspector social în județul Mureș și președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș.

„Tematica întâlnirii s-a concentrat asupra crizei natalității în societatea actuală, caracterizată de o instabilitate tot mai accentuată, provocări și perspective asupra evoluției ratei natalității în contextul crizei economice, sanitare, umanitare, de siguranță și securitate națională și internațională în care se afundă tot mai tare societatea în care trăim. Conferința a avut un profund caracter interactiv, publicul având ocazia de a adresa invitaților întrebări și de a-și expune propriile opinii. Astfel, au fost dezbătute aspecte precum întreruperea de sarcină și principalele motive care conduc la această decizie – statut social, nivel de educație, vulnerabilități sociale, afecțiuni medicale, malformații/ cumul de malformații severe ale fătului incompatibile cu viața acestuia și/sau a mamei etc., îndrumări cu privire la modul în care putem sprijini o femeie aflată în criză de sarcină, principalele riscuri/ consecințe ale întreruperii de sarcină – imposibilitatea de a avea o sarcină ulterioară, afectarea organelor și chiar decesul femeii în timpul sau după efectuarea procedurii, depresie, sinucidere etc. – principalele afecțiuni ginecologice care pot conduce la infertilitate sau chiar la decesul femeii, fiind evidențiată în acest sens importanța efectuării controalelor medicale periodice în scopul prevenției și al depistării precoce a eventualelor afecțiuni”, a precizat pr. Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE