Noi sancțiuni împotriva Rusiei Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 139 Vizualizări

Noi sancțiuni împotriva Rusiei

SUA au anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând de această dată sectorul tehnologic, între care şi cel mai important fabricant rus de semiconductori, cu scopul declarat de a împiedica ocolirea sancţiunilor occidentale.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că vizează „21 de entităţi şi 13 indivizi în cadrul represiunii sale împotriva reţelelor de ocolire a sancţiunilor impuse Kremlinului şi companiilor tehnologice, care joacă un rol determinant în maşina de război a Federaţiei Ruse”.

Compania Serniya Engineering se află astfel printre ţintele acestei noi salve de sancţiuni, fiind acuzată că s-ar afla în centrul unei reţele create pentru a ocoli sancţiunile impuse de ţările occidentale. Washingtonul a sancţionat de asemenea compania Mikron, „cel mai mare fabricant de cipuri din Rusia” care, subliniază Departamentul Trezoreriei, „exportă peste 50% din microelectronica rusă”.

„Armata rusă depinde de tehnologii occidentale cheie pentru funcţionarea bazei sale industriale de apărare”, precizează Trezoreria. Astfel, OFAC (Biroul de control al bunurilor străine al Departamentului Trezoreriei) vizează „principalele companii tehnologice ruseşti care permit războiul ilegal al lui (Vladimir) Putin împotriva Ucrainei. Aceste măsuri vor împiedica mai mult accesul Rusiei la tehnologia occidentală şi la sistemul financiar internaţional”.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE