Invitație la împădurire Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

Invitație la împădurire

Asociația ”Our Lifetime” anunță organizarea unei ample acțiuni de împădurire care va debuta vineri, 15 aprilie, în zona localității Filpișu Mare. „Lansăm programul ”România respiră”, parte din acțiunile Asociației Our Lifetime care are în vedere educația ecologică, implicarea în protejarea mediului și înțelegerea corectă a ce înseamnă pădurile pentru România. Acțiunea este organizată alături de Romsilva – Ocolul Silvic Reghin, Colegiul ”Petru Maior” Reghin, Liceul Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin, Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” Reghin, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” Reghin, Grădinița cu program prelungit nr. 2 (prin Grădinița cu program prelungit nr. 4), Liga Studenților Târgu Mureș, Asociația Culturală „Flori de pe Mureș”, voluntarii Asociația ”Our Lifetime” și toți oamenii de bine care ni se vor alătur”, a precizat Fărcaș Mihai Dan, președintele Asociației ”Our Lifetime”.

500 de puieți plantați în zona Filpișul Mare

Prima ediție a campaniei va debuta vineri, 15 aprilie, în zona lotului C41 situat între Filpișu Mare și Poarta. Potrivit organizatorilor, aici există o pădure recoltată în 2020, terenul fiind pregătit pentru plantarea a 500 de puieți. „Publicul țintă pentru această acțiune este format din preșcolarii, care vor ajuta cu supravegherea și transportul a câte un puiet, școlarii, care vor ajuta cu pregătirea (curățarea/ecologizarea), terenului pentru plantare, liceenii, studenții și voluntarii, care vor pregăti și săpa gropile pentru puieți, însoțitori și voluntari, care vor ajuta la coordonarea activităților și supravegherea copiilor mai mici, cât și coordonarea acestora când e vorba de vizita la pepinieră, spălat și mâncat, și nu în ultimul rând reprezentanții ocolului silvic și specialiștii în ceaun, care ne vor ajuta în aceste activități”, a precizat Fărcaș Mihai Dan.

Cum se va desfășura activitatea

Plecarea se va face din șapte locații (șase din Reghin, una din Târgu Mureș), între orele 8.00 și 9.15, pentru a putea ajunge în zona pregătită pentru plantare până la 9.30. Locațiile de plecare sunt următoarele:

L1: Reghin, strada Vânătorilor, la Liceul Tehnologic ”Lucian Blaga”, plecare la ora 8.30 (30 de locuri);

L2: Reghin, strada Școlii, la Colegiul ”Petru Maior”, plecare la ora 8.30 (30 de locuri);

L3: Reghin, strada Școlii, la Liceul ”Ioan Bojor”, plecare la ora 8.45 (30 de locuri);

L4: Reghin, strada Petru Maior, nr. 11, la Gimnaziul de Stat ”Alexandru Ceușianu”, plecare la ora 8.45 (30 de locuri);

L5: Reghin, strada Mihai Viteazu, nr. 25, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, plecare la ora 9.00 (30 de locuri);

L6: Reghin, strada Mihai Viteazu, nr. 175, în fața la Parohia Ortodoxă ”Sfinții Martiri Brâncoveni” – Reghin, plecare la ora 9.00 (30 de locuri);

L7: Târgu Mureș, Aleea Cornișa, din față la Cuba (CCS), plecare la ora 8.00 (30 de locuri, dar se pot suplimenta).

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE