Decizii pentru finalizarea unor investiții în energie și a centurilor de ocolire Târgu Mureș și Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 778 Vizualizări

Decizii pentru finalizarea unor investiții în energie și a centurilor de ocolire Târgu Mureș și Reghin

Guvernul României a aprobat joi, 21 aprilie, două proiecte importante pentru județul Mureș, a anunțat, în aceeași zi, deputatul Dumitrița Gliga, președintele interimar al PSD Mureș.

”A fost adoptată o Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale prin care se va permite finalizarea, până la sfârșit de an, a unui nou grup la termocentrala de la Iernut, care să furnizeze 210 megawați/h. Această ordonanță prevede instituirea, printr-o excepție, a dreptului de a aplica o procedură de negociere rapidă pentru finalizarea lucrărilor, atunci când peste 60% din investiție a fost deja realizată, așa cum este cazul termocentralei de la Iernut”, a informat deputatul Dumitrița Gliga.

Totodată, liderul interimar al PSD Mureș a anunțat că a fost suplimentată suma prevăzută ”pentru avansarea stadiului lucrărilor privind asigurarea coridoarelor pentru variantele de ocolire a municipiilor Reghin, pe pe DN 16 si DN 15, și Târgu Mureș, pe DN 13 si DN 15.”

”Orice investiție pe care o realizăm acum în infrastructură și în dezvoltarea de noi capacități de producție de energie în România va aduce beneficii majore în viitorul apropiat atât pentru economia românească, cât și pentru fiecare român în parte”, a conchis deputatul Dumitrița Gliga.

Guvernul Ciucă a deblocat proiectul unei noi centrale de producere a energiei electrice la Iernut, a anunțat, în aceeași zi, Ciprian Dobre, președintele PNL Mureș.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, astăzi avem o veste bună pentru mureșeni. Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale. Astfel, în cazul obiectivelor de investiții care au un rest de lucrări de realizat mai mic de 40%, cum este și în cazul centralei de la Iernut, obiectivul în cauză se poate finaliza printr-o negociere fără invitație prealabilă. Ordonanța de Guvern adoptată astăzi de Guvernul Ciucă duce la eliminarea blocajului de la termocentrala Iernut și permite dezvoltarea capacității de producere a energiei electrice pe teritoriul județului Mureș”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Ciprian Dobre.

Ce prevede articolul 1 al Hotărârii de Guvern 48/21 aprilie 2022:

”Se aprobă suplimentarea pe anul 2022 a sumei prevăzute ca justă despăgubire aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 620/2013 privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1638/2004 pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivelor de investiţii „Varianta ocolitoare a oraşului Bacău, pe DN 2 – etapa I”, „Varianta ocolitoare a oraşului Braşov, pe DN 1”, „Varianta ocolitoare a oraşului Mediaş, pe DN 14”, „Varianta ocolitoare a oraşului Reghin, pe DN 16 şi DN 15” şi „Varianta ocolitoare a oraşului Târgu Mureş, pe DN 13 şi DN 15”, precum şi declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire Bacău”, cu suma totală de 309,3 mii lei care se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de Stat pe anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport Rutier”, titlul 58 „Proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”, articolul 58.03 – „Programe din Fondul de Coeziune – FC”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE