Alina Nelega susține un workshop de scriere dramatică la Drama 5 Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Alina Nelega susține un workshop de scriere dramatică la Drama 5

eactor de creație și experiment lansează înscrierile pentru cea de-a șaptea ediție Drama 5.  Proiectul se adresează tuturor autorilor dramatici, cu experiență sau fără, care doresc să scrie o piesă de teatru într-un cadru creat special pentru acest scop.

„Drama 5 susține dezvoltarea dramaturgiei românești printr-un program de rezidențe de scriere dramatică la care participă anual un număr de cinci autori, selectați prin concurs. În perioada iunie-iulie 2022, cei cinci vor avea cadrul necesar pentru a finaliza o piesă proprie: ședințe de lectură și feedback cu Alina Nelega, autorul dramatic atașat rezidenței, întâlniri cu regizori, actori, dramaturgi, producători, sprijin și încurajare pentru ducerea la bun sfârșit a ideilor lor”, informează organizatorii. 

În luna iunie va avea loc o primă întâlnire de lucru, urmând ca în luna iulie să aibă loc rezidența propriu-zisă. Unul dintre cele cinci texte rezultate va fi montat la Reactor, iar celelalte patru vor avea câte un spectacol-lectură. Toate cinci vor fi publicate într-un volum colectiv în parteneriat cu LiterNet.

Înscrieri: prin e-mail, la adresa rezidente.drama5@gmail.com. Termenul limită: 30 aprilie. Dosarele de înscriere trebuie să conțină un CV al autorului, o scurtă motivație de participare și un proiect dramaturgic sub forma unei prezentări detaliate a textului pe care se va lucra, precum și un fragment de minim 1500 de cuvinte din acesta. Textul nu trebuie să fie finalizat. Potrivit organizatorilor,  nu există nici o restricție în privința temei sau a subiectului piesei, singura cerință este ca aceasta să poată fi jucată de maxim cinci actori. Rezidențele sunt remunerate, iar cazarea va fi asigurată pentru rezidenții din afara Clujului.

Rezultatele selecției vor fi anunțate în 11 mai. În selecția rezidenților se vor lua în calcul originalitatea conceptului, relevanța proiectului pentru societatea contemporană, fluența și calitatea scrisului, motivația coerentă și clară de a lua parte la acest program. Se caută autori cu o voce proprie, care au ceva de spus și cărora nu le este teamă să experimenteze, persoane deschise la feedback și care își doresc să cunoască și să colaboreze cu profesioniști din lumea teatrului.

Prima etapă a rezidenței va consta în desfășurarea pe durata a trei zile, un workshop cu dramaturgul Alina Nelega, unul dintre cei mai buni dramaturgi ai României. Alina Nelega este profesor universitar al Universității de Arte din Târgu Mureș, coordonând programul de masterat de Scriere Dramatică, din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș.

În etapa a doua ce este cuprinsă între 1 și 31 iulie, cei selectați se vor bucura de o lună petrecută la Cluj. 

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE