Centre de echitație în Mureș. Unde poți merge să călărești Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1786 Vizualizări

Centre de echitație în Mureș. Unde poți merge să călărești

Cei interesați de centre de echitație în Mureș trebuie să știe, în primul rând, care sunt beneficiile acestui sport nobil. Un studiu efectuat de un grup de cercetători de la Universitatea de Agricultură din Tokyo a ajuns la concluzia că există o influență importantă a călăritului de la vârste fragede.

Oamenii de știință au observat că după călărie, copiii și-au îmbunătățit abilitățile de a efectua sarcini comportamentele și au putut rezolva mai ușor exerciții de matematică. Motivul pentru că s-a observat un efect pozitiv pe plan cognitiv a fost că că vibrațiile produse în urma mișcării cailor stimulează sistemul nervos simpatic, ceea ce duce la o dezvoltare armonioasă a abilităților cognitive.

Echitația te ajută să fii responsabil atât cu tine, cât și cu animalul cu care interacționezi. De asemenea, te face mai disciplinat, mai înțelegător și pe plan fizic te ajută să-ți corectezi postura, să-ți consolidezi echilibrul și să-ți coordonezi mai bine mișcările. Iată, mai jos, câteva dintre centrele de călărie din Mureș.

Cât costă un curs de călărie

Depozitul de armăsari. Adresa: Strada Parcul Sportiv Municipal, numărul 1. E deschis de luni până vineri între 10:00 și 16:00, iar în weekend de la 10:00 la 13:00. Cei interesați de centre de echitație în Mureș trebuie să știe că acest centru a fost înființat în 1984, dispunea de 3 grajduri și de toate facilitățile necesare asigurării ameliorării cabalinelor din centrul Transilvaniei.

În 2022 a trecut în administrarea regiei Naționale a Pădurilor ca secție în structura Direcției Silvice Târgu Mureș, iar din 2015 este administrat de Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor. Aici se regăsesc rasele lipițan, semigreu românesc, ardeneze, huțul, shagya arab și cal românesc de sport.

Un curs de călărie pentru începători, care cuprinde ședințe individuale de echitație, la lonjă cu personal calificat și atestat costă 60 de lei, 30 de minute. De asemenea, punerea la dispoziție a unui cal pentru filmare, fotografiere în incinta secției de creștere a cabalinelor costă 400 de lei.

Se poate organiza și o tabără de echitație pentru copii începători, fără cazare. Între orele 9 și 18 zilnic, de luni până vineri. Include masă caldă de prânz, apă îmbuteliată, gustare. Gimnastică de înviorare şi exerciţii pregătitoare pentru sportul călare, noţiuni teoretice, sesiune de iniţiere călare, efectuarea unui program de relaxare pentru cai (baie, plimbare, curaţat), iniţiere în voltijă – lucru fără șa, cu chinga de voltija, pentru dezvoltarea echilibrului călare și a încrederii, jocuri educative, asistarea la antrenamentele sportivilor avansaţi, sesiune de iniţiere călare, întreţinerea harnașamentelor. Prețul este de 220 de lei de persoană.

Centre de echitație în Mureș. Unde puteți călări în natură

Scorillo Echitație. Adresa: Se află în localitatea Curteni, comuna Sîntana de Mureș, pe Strada Principală 126. Programul este de luni până joi între orele 8:00 și 20:30, vineri și sâmbără e deschis între 8:30 și 20:30, iar duminică este de la 9:00 la 13:00. A fost înființat de maestru al sportului Viorel Bubău, în anul 2003.

Clubul deține cai cu rezultate la concursurile naționale și are ca principal obicetiv de activitate sportul ecvestru de performanță, promovarea acesuia la nivel național și internațional și organizare de concursuri. Sunt oferite și cursuri de echitație pentru iubitorii acestui sport, indiferent de vârstă. Puteți afla mai multe informații la echitatiescorillo@yahoo.com sau la numărul de telefon 0753 430 584.

Art Equest Echitație. Adresa: Se află în localitate Voivodeni, Mureș. Asociația dispune de peste 10 cai, un menaj cu nisip și o pășune compartimentată pentru armăsari și iepe. Manejul se află lână un lac, într-un mediu plăcut și relaxant în mijlocul naturii. Mai multe detalii despre Art Equest găsiți la acest număr de telefon – 0743715678.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE