La mulți ani, ”freineticilor” reghineni! Învățămînt
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

La mulți ani, ”freineticilor” reghineni!

Vineri, 13 mai, fără nicio superstiție, trei clase Freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin au marcat cu bucurie o nouă ediție a Zilei freineticilor. ”Povestea merge mai departe” a fost sloganul sub care s-a desfășurat sărbătoarea bucuriei elevilor din cadrul simpaticei școli de pe strada Vânătorilor din Reghin.

„22 de ani. Atât timp s-a scurs de la prima ediție a Zilei freineticilor. Vineri,13 mai, a fost din nou ziua lor. Elevii celor trei clase freinet de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” au sărbătorit așa cum știu ei mai bine. Au dramatizat poveștile ”Turtița”, ”Degețica” și ”Fata babei și fata moșneagului.” Au interpretat cântece în limba engleză, franceză și cântece din folclorul popular și folclorul copiilor. Au făcut trupe de dans și au avut parte de un concert adevărat. Totul s-a petrecut pe scena din curtea școlii noastre. La mulți ani, dragi freinetici, de la mic la mare. Petrecerea a fost susținută de mamele care au pregătit minunatele sandwiciuri ale copilăriei”, a precizat Smaranda Pușcaș, fondatoarea primei clase Freinet din România, cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Multe amintiri frumoase vor rămâne peste timp în urma serbării de vineri, stare de spirit care va dăinui mult timp de acum înainte, ce va putea simțită și de generațiile viitoare, grație capsulei timpului îngropată cu ocazia Zilei Freineticilor. „Elevii din clasa a IV-a și-au luat rămas bun îngropând lângă scenă o capsulă a timpului în care ai pus simboluri ale anilor de școală petrecuți la clasele freinet din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu”, a spus Smaranda Pușcaș.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE