Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Ronald Reagan va fi eliberat Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Ronald Reagan va fi eliberat

Un judecător federal a acceptat cererea de eliberare necondiţionată a lui John Hinckley Jr, bărbatul care a încercat să-l omoare pe preşedintele american Ronald Reagan în 1981 pentru a o impresiona pe actriţa Jodie Foster, la şase ani după ce a fost externat dintr-un spital de psihiatrie, notează AFP.

Tribunalul a decis că, după decenii de tratament şi consiliere psihologică, Hinckley nu mai reprezintă o ameninţare pentru societate şi că ar putea fi eliberat de orice control judiciar începând cu 15 iunie.

Hinckley, în prezent în vârstă de 67 de ani, a tras asupra preşedintelui american la ieşirea din hotelul Hilton din Washington, la 30 martie 1981. El a declarat că a dorit să o impresioneze pe actriţa Jodie Foster, pe care o văzuse în filmul ”Taxi driver”. El a fost declarat iresponsabil din punct penal de către justiţie.

Unul dintre gloanţe a ricoşat spre limuzina prezidenţială blindată şi l-a lovit pe Ronald Reagan în piept, trecând foarte aproape de inimă.

Alte trei persoane au fost rănite, printre care James Brady, pe atunci purtătorul de cuvânt al Casei Albe, care a rămas parţial paralizat şi cu probleme de vorbire.

AFP

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE