Reacția Rusiei la embargoul petrolier Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Reacția Rusiei la embargoul petrolier

Rusia urmează să ia măsuri pentru a ”minimiza” impactul embargoului asupra petrolului rus, decis de Uniunea Europeană pentru a pedepsi Moscova pentru ofensiva sa în Ucraina, a declarat Kremlinul.

”Aceste sancţiuni vor avea un impact negativ pentru Europa, pentru noi şi pentru întreaga piaţă globală a energiei. Dar există o reorientare (a economiei ruse) care ne va permite să minimizăm consecinţele negative”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

Liderii Uniunii Europene au ajuns luni la un acord care ar urma să facă posibilă reducerea drastică a importurilor lor de petrol rus până la sfârşitul anului. Bruxelles-ul speră astfel să priveze Rusia de o sursă importantă de venituri pentru a-şi finanţa ofensiva în Ucraina.

Această măsură face parte dintr-un al şaselea pachet de sancţiuni adoptat de UE care prevede, de asemenea, excluderea a trei bănci ruseşti din sistemul financiar internaţional Swift, între care Sberbank, principalul sediu bancar al ţării. Rusia a relativizat întotdeauna până acum sfera sancţiunilor economice luate de la începutul intervenţiei în Ucraina a ţărilor occidentale.

Efectul sancţiunilor începe însă să se simtă, cu o accelerare a inflaţiei în special, iar mulţi economişti cred că situaţia se va înrăutăţi în lunile următoare.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: https://replicamedia.md

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE