Festivitate la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Festivitate la Gimnaziul „Ioan Vlăduțiu” Luduș

Actuala Școală Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” este continuatoarea Școlii Generale nr. 2 Luduș care, din anul 1960 , a funcționat în sediul din strada Crinului. Din anul 2002, Școala Generală a primit numele celui care a fost Ioan Vlăduțiu, etnograf, folclorist, membru în mai multe asociații științifice, naționale și internaționale, om de știință român care în anul 1999 a fost primit, post-mortem, distincția de „Cetățean de onoare al orașului Luduș”.

Cu o vechime de peste șase decenii, clădirea școlii a intrat într-un amplu program de supraetajare și de modernizare a laboratoarelor și sălilor de clasă. Așa se face că festivitățile de sfârșit de an s-au desfășurat la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, după ce orele de curs au fost ținute în localul Școlii Gimnaziale nr. 1. La festivități au participat elevii, părinții lor, profesorii, preotul ortodox Viorel Ormenișan, agentul de poliție Diana Bucur, directorul adjunct al școlii, prof. Alina Șofron și directorul, prof. Adela Hagău care a prezentat principalele date statistice ale anului 2021-2022 desfășurat în condiții aparte, cauza fiind șantierul total în care se găsea clădirea școlii: „La începutul anului școlar au fost înscriși un număr de 722 de elevi. Încheiem anul școlar 2021-2022 cu un număr de 723 de elevi, 381 în clasele primare și 342 clasele gimnaziale. Au promovat la sfârșitul semestrului al doilea 702 elevi, procent de promovabilitate de 97,22 %. Ne mândrim cu un corp profesoral de elită, care reunește cadre didactice cu experiență: 14 profesori pentru învățământul primar și 27 profesori pentru învățământul gimnazial au gradul didactic I, doi profesori au grdul didactic II, doi profesori cu grad definitiv și doi profesori debutanți.”

În discursul festiv, directorul școlii a afirmat că întregul corp profesoral este conștient de faptul că la construcția fiecărei personalități în devenire este nevoie de implicarea tuturor: elevi, profesori, părinți, instituții și comunitate. În această formulă, fiecare dintre acești termeni are rolul său bine definit, fiecare termen luat în parte constituind un tot unitar, definitoriu pentru dezvoltarea ulterioară a elevilor.

„Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” este locul în care ați intrat copii, școala care vă oferă deschideri către cunoaștere, ferestre spre cunoaștere și înțelepciune pentru toți cei care doresc și pot să privească departe în zare, iar pentru acest fapt trebuie să fiți recunoscători”, a subliniat prof. Adela Hagău care a felicitat la momentul festiv elevii, întregul corp profesoral și părinții pentru parcursul deosebit al fiecărui copil, ținând cont de experiențele inedite, de tot felul, prin crae au trecut cu toții în acest an școlar.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE