Home / Politic / Începe producția de gaze naturale din Marea Neagră

Începe producția de gaze naturale din Marea Neagră

România face un pas decisiv pentru garantarea securității energetice, într-un moment de cotitură și în contextul în care Europa și piețele mondiale iau măsuri rapide pentru a-și aproviziona cetățenii și economiile cu energie.

Începerea producției de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas, este un moment istoric pentru industria energetică din România, fiind vorba despre primul proiect de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre în ultimii 30 de ani.

“Proiectul care a fost inaugurat ieri, 28 iunie, este unul extrem de important pentru țara noastră. Vorbim despre o investiție semnificativă, care va genera un miliard de metri cubi de gaz metan anual. Așa cum a anunțat și președintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, producția internă va crește și va putea asigura aproximativ 90% din necesarul de consum al României”, a afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre. 

Guvernul României a inițiat strategii economice calibrate pe noile nevoi actuale ale pieței. Au fost alocate fonduri pentru stimularea investițiilor în energie regenerabilă, utilizând toate pârghiile și mecanismele financiare disponibile, precum Planul Național de Redresare și Reziliență și Fondul pentru Modernizare.

România mai are la dispoziție și zăcământul recent descoperit la Caragele, în județul Buzău, care reprezintă cea mai mare resursă de gaz metan descoperită în ultimii 30 de ani în România.

“Avem, totodată, în plan construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare mici (SMR) și creșterea ponderii energiei regenerabile, pentru ca România să devină independentă energetic și un furnizor important în regiune”, a spus președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ionel Ciucă, la ceremonia de începere a producţiei de gaze naturale în cadrul Proiectului MGD, operaționalizat de compania Black Sea Oil & Gas.

Citeste si:  Incendiu la o hală industrială din Târgu Mureș

Cetățenii și mediul economic așteaptă energie electrică și gaze naturale la costuri corecte. Să aibă stabilitate și să nu-și facă griji pentru iarna viitoare sau pentru următorii ani. Cât mai mulți români să aibă acces la energie. Sunt așteptări firești, iar soluțiilor Partidului Național Liberal au drept scop atingerea acestor obiective și de asemenea, obținerea rezultatelor asumate de Guvernul Ciucă.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Investiții noi pentru un Iernut mai prosper

Primarul orașului Iernut, Ioan Nicoară, vorbește în interviul următor, acordat în exclusivitate cotidianului Zi de …